Miika Eerola utsedd till vd för St1 Refinery AB

Miika Eerola har blivit utsedd till vd för St1 Refinery AB i Göteborg. Han tillträder 1 februari 2021. Miika Eerola har arbetat inom den internationella oljebranschen sedan tidigt 2000-tal och är sedan 2013 vice vd för MOL Group Downstream Division i Ungern. 

För att säkerställa kontinuitet och en smidig övergång, är teknisk chef Mikael Öberg utsedd till tillförordnad vd för St1 Refinery AB under perioden 1 november till 31 januari. Samtidigt kommer nuvarande vd, Bo-Erik Svensson, att fokusera på överlämningen och fungera som rådgivare till Raffinaderiets styrelseordförande fram till sin pensionering våren 2021.

“ Jag vill tacka Bo-Erik för sin långa karriär hos oss. Han har förberett och påbörjat transformationen till ett bioraffinaderi. Det här är ett utmärkt tillfälle för Miika att ta över och fortsätta utveckla raffinaderiet än mer i hållbarhetsinriktningen. Jag är väldigt glad att kunna välkomna Miika ombord till oss på St1”, säger Henrikki Talvitie, vd, St1 Nordic Oy.


Mer information
Henrikki Talvitie, vd, St1 Nordic Oy
+358 10 557 11

Om St1

St1 Nordic OY är en modern energikoncern med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. St1-gruppen forskar och utvecklar ekonomiskt försvarbara och hållbara, miljömässigt hållbara energilösningar. St1s verksamhet omfattar försäljning av drivmedel, oljeraffinering och lösningar för förnybar energi som avfallsbaserade avancerade etanolbränslen och industriell vindkraft. Koncernen har 1300 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Huvudkontoret finns i Helsingfors. St1 har för närvarande ca 770 anställda. www.st1.com

arrow-right
Föregående
Minskad klimatbelastning och säkrare transporter avgörande för fortsatt samarbete mellan St1 och Green Cargo

02.04.20

Nästa
St1 förvärvar E.ON Biofor i Sverige och blir en aktör på biogasmarknaden.

26.04.21

Mer intressant läsning

Se alla inlägg