Bensin 95

Bensin är ett drivmedel som vi på St1 jobbar hårt för att miljöanpassa. 

Bensin 95

Bensin 95 är vårt mest sålda drivmedel. Det är prisvärt, har renhållande egenskaper och innehåller 10 % förnybara komponenter (etanol). Inblandningen av etanol påverkar inte din bils köregenskaper men bidrar till att minska utsläppen av koldioxid. För att hålla utsläppen av avgaser på en konstant låg nivå har vi också tillsatt ett renhållande additiv. Bensin 95 från St1 uppfyller högsta miljöklass (Mk1).

Vår bensin uppfyller kraven enligt standarden SS-EN228 som bland annat reglerar bränslets egenskaper och funktion i vinterkyla och sommarhetta. Det är viktigt att bränsle hanteras och lagras på rätt sätt. Drivmedel som köps i löst mått ska förvaras i godkänd reservdunk eller annan behållare avsedd för produkten. Mer information om hantering av brandfarliga vätskor finns t ex på msb.se.

1st REnewable Bensin

1st REnewable Bensin är vår nya miljöhjälte som driver på utvecklingen mot mer klimatneutrala transporter. Bränslet har över 10 % förnybara biokomponenter i form av biobensin, etanol och etanoletrar. De är alla råvaror utvalda med samma höga kvalitetskrav som vi ställer på övriga ingredienser i våra drivmedel.

1st REnewable

Marknadens högsta inblandning av förnybart

I Göteborg har vi vårt grönaste drivmedel 1st REnewable. Fler och fler väljer att tanka 1st REnewable bensin eller diesel på någon av våra 9 stationer i Göteborg vilket är jätteglada för. Tack säger vi på St1.

Vårt grönaste drivmedel heter 1st för att det är vår första diesel med garanterat minst 50 % inblandning av biodiesel och bensin med minst 10 % biokomponenter. Och för att miljön alltid kommer först för oss. Vi hoppas att fler väljer att tanka 1st REnewable hos oss.

1st REnewable finns på följande 9 St1-stationer i Göteborg
St1 Grepgatan, Angered, St1 Antenngatan, Frölunda, St1 Transportgatan, Hisingsbacka, St1 A Odhnersgata, Högsbo, St1 Gustav Dalénsgatan, Göteborg, St1 S:t Sigfridsgatan, Kallebäck, St1 Lammevallsgatan, Mölndal, St1 Hantverksvägen, Sisjön, St1 Bärby Bygdegårds väg, Säve

Produkt- och säkerhetsdatablad

I våra produkt- och säkerhetsdatablad finns information om produkternas egenskaper, användningsområden samt säker hantering av produkterna.

St1 var först i branschen med att visa på ursprungsland för våra produkter. Både för bränslen vi köper in och för råvaror vi processar själva i vårt raffinaderi. Läs mer om vårt arbete för ökad transparens och trygghet här.