Bensin 95

Bensin är ett drivmedel som vi på St1 jobbar hårt för att miljöanpassa. Inte minst genom vår nya, gröna 1st REnewable Bensin med marknadens högsta inblandning av förnybart. 

Bensin 95

Bensin 95 är vårt mest sålda drivmedel. Det är prisvärt, har renhållande egenskaper och innehåller 5 % förnybara komponenter (etanol). Inblandningen av etanol påverkar inte din bils köregenskaper men bidrar till att minska utsläppen av koldioxid. För att hålla utsläppen av avgaser på en konstant låg nivå har vi också tillsatt ett renhållande additiv. Bensin 95 från St1 uppfyller högsta miljöklass (Mk1).

Vår bensin uppfyller kraven enligt standarden SS-EN228 som bland annat reglerar bränslets egenskaper och funktion i vinterkyla och sommarhetta. Det är viktigt att bränsle hanteras och lagras på rätt sätt. Vätska som köps i löst mått ska förvaras i godkänd reservdunk eller annan behållare avsedd för produkten. Mer information om hantering av brandfarliga vätskor finns t ex på msb.se.

Marknadens högsta inblandning av förnybart

1st REnewable Bensin är vår nya miljöhjälte som driver på utvecklingen mot mer klimatneutrala transporter. Bränslet har över 10 % förnybara biokomponenter i form av biobensin, etanol och etanoletrar. De är alla råvaror utvalda med samma höga kvalitetskrav som vi ställer på övriga ingredienser i våra drivmedel. Genom att välja 1st REnewable när du tankar gör du som bilist ett aktivt val. Utsläppen av fossil växthusgas minskar och i förlängningen bidrar du till att vi snabbare når Sveriges miljömål. 1st REnewable uppfyller europeisk och svensk standard och kan blandas med all annan bensin.

Vår bensin 1st REnewable är godkänd för användning i alla bensinmotorer och uppfyller kraven enligt bränslestandarderna EN228 och SS155422. Det är viktigt att bränsle hanteras och lagras på rätt sätt. Vätska som köps i löst mått ska förvaras i godkänd reservdunk eller annan behållare avsedd för produkten. Mer information om hantering av brandfarliga vätskor finns t ex på msb.se.

1st REnewable

Gbg är 1st!

I november 2016 lanserade vi vårt nya grönare drivmedel 1st REnewable i Göteborg. Fler än 300 000 tankningar har gjorts sedan premiären! Bli en av de första du med, nu när vi uppmärksammar att Göteborg är först med 1st, och hyllar staden för annat den varit först med.

Vårt nya drivmedel heter 1st för att det är vår första diesel med garanterat minst 50 % inblandning av biodiesel och bensin med minst 10 % biokomponenter. Och för att miljön alltid kommer först för oss.

1stREnewable finns nu på följande 9 St1-stationer i Göteborg
St1 Grepgatan, Angered, St1 Antenngatan, Frölunda, St1 Transportgatan, Hisingsbacka, St1 A Odhnersgata, Högsbo, St1 Gustav Dalénsgatan, Göteborg, St1 S:t Sigfridsgatan, Kallebäck, St1 Lammevallsgatan, Mölndal, St1 Hantverksvägen, Sisjön, St1 Bärby Bygdegårds väg, Säve

Läs mer

I våra produkt- och säkerhetsdatablad finns information om produkternas egenskaper, användningsområden samt säker hantering av produkterna.

St1 var först i branschen med att visa på ursprungsland för våra produkter. Både för bränslen vi köper in och för råvaror vi processar själva i vårt raffinaderi. Läs mer om vårt arbete för ökad transparens och trygghet här.

arrow-left
Hej, vill du ställa en fråga? Öppen chatt