Jobba på St1

Gillar du förändring? Får du energi av att gå din egen väg? Då kan du vara vår nästa kollega – på kontoret i Sundbyberg eller på raffinaderiet i Göteborg.

Läs mer om våra lediga tjänster nedan.

Processtyrningsingenjör till St1 Refinery

Med en stark vision om att möta framtidens miljökrav ställer vi om vår produktion, en resa som redan är påbörjad med ett miljardprojekt där vi förväntas ha vår första biodieselanläggning i produktion 2022!

Vi söker nu en processtyrningsingenjör till vårt raffinaderi i Göteborg. Tjänsten utgör en viktig del av både vår dagliga verksamhet och i våra framtida projekt.

Du kommer att utveckla, implementera och underhålla applikationer avseende processtyrning på raffinaderiet i syfte att uppnå säker, effektiv och lönsam drift. Arbete kommer att ske både i APC-applikationer, men även mot basregleringar i våra styrsystem. Processtyrningsingenjören initierar, deltar och driver projekt som kopplas till raffinaderiets styrsystemsapplikationer. 

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemiteknik, med tidigare erfarenhet av reglerteknik och styrsystem inom liknande industri som vår. Du har sedan tidigare arbetat med APC och har god erfarenhet av att jobba med applikationer i Honeywell Experion. Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av arbete med ABB.

Vi ser att du har en god planerings- och prioriteringsförmåga samt kan arbeta självständigt och strukturerat. Du har god kommunikationsförmåga eftersom du i det dagliga arbetet kommer vara i kontakt med både interna och externa nätverk samt med leverantörer.

I rollen som processtyrningsingenjör är du kreativ och noggrann samt värdesätter kvalitet i ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga och gillar att se praktiska lösningar på olika problem.

 

Instrumenttekniker med stort intresse av automation

Som Instrumenttekniker hos oss kommer du att ingå i ett sammansvetsat team beståendes av Instrumenttekniker, Elektriker och Styrsystemingenjörer. 
Här möts du av ett varierande och självständigt arbete som bland annat inkluderar felsökning, reparation och underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt på våra datorbaserade instrumentsystem. 
Även nymontage av instrumentutrustning och arbete med analysinstrumentering förekommer. 
Preventivt underhåll blir också en allt större del av vårt dagliga arbete. 
När erforderlig raffinaderikompetens är uppnådd ingår beredskap i tjänsten.

Projektledare till St1 Sverige AB

St1 Sverige AB behöver nu dig som är en engagerad och ansvarsfull projektledare och vill vara delaktig i utformningen av bolagets stationer i Sverige. Du kommer att jobba med utgångspunkt från Stockholm.

Du kommer driva flera ny- och ombyggnadsprojekt parallellt där du är beställare och byggherre. Rollen är en del av Bygg- och underhållsavdelningen som ansvarar för att stationerna alltid är moderna och funktionella och givetvis är utformade enligt konstens alla regler. Du kommer arbeta nära ytterligare tre projektledare och rapportera till chefen för avdelningen.

För att lyckas i rollen har du ingenjörsutbildning samt ett par års erfarenhet som projektledare. Eftersom du har kontakter med myndigheter, entreprenörer, leverantörer och konsulter behöver din sociala och kommunikativa förmåga vara god. Du är strategisk och kan förklara de långsiktiga konsekvenserna vid beslutsfattande samt förstår hur din roll påverkar bolagets visioner och mål. Utöver det är du lösningsorienterad samt motiverad att dela din kunskap med andra.

Välkommen med din ansökan till rekryteringsföretaget Jobway som vi samarbetar med i den här rekryteringen.

 

 

Distriktschef till St1 Sverige AB

St1 Sverige AB söker nu en Distriktschef med fokus på både butiker och automatstationer i Norr. Vill du vara en nyckelspelare i St1 Sveriges nya destinationsmål uppmanar vi dig att läsa vidare!

Som Distriktschef ansvarar du för totalt ca 50 stycken både obemannade och bemannade stationer inom region Norr. Du säkerställer att attraktionskraft och funktion på anläggningarna är av högsta klass. Dessutom är du franchisetagarens närmaste affärspartner med fokus på att utveckla affären och kundnyttan.

Genom ditt engagemang och närvaro coachar du verksamheten till framgång och ökad lönsamhet. Du ansvarar för försäljningsutvecklingen och konceptsäkring av ca. 8 butiker inom ditt område. Som ansvarig för distriktets anläggningar agerar du som St1:s kontaktperson mot myndigheter och skötselföretag/tillsyningsföretag, samt säkerställer att anläggningarna vid alla tidpunkter uppfyller kraven från St1 och myndigheter. Utöver ditt dagliga driftstöd ansvarar du för rekrytering och introduktion av nya franchisetagare. Du initierar, planerar och leder butiksnätverk för din region.

Distriktet omfattar ett geografiskt område innehållande norra Sverige från Sundsvall till Haparanda, och du bor med fördel centralt i regionen. För att lyckas som Distriktschef tror vi att du har tidigare erfarenhet av en liknande roll. Du har en bred kunskap om affären och bidrar till att skapa såväl ett affärsstöd i världsklass som en extraordinär kundupplevelse.

Välkommen med din ansökan till Academic Search som vi samarbetar med i den här rekryteringen.

Underhållschef / Projektchef till St1 Refinery Göteborg

Som Underhålls- och Projektchef för St1, har du det totala ansvaret för underhållsarbetet samt projektavdelningen på vår anläggning. Underhållsavdelningen är indelad i roterande och statisk utrustning, el- och instrument samt en serviceavdelning. Här arbetar ca ett 50-tal anställda plus ett antal entreprenörer inom olika discipliner.
Projektavdelningen består idag av ett 10-tal projektingenjörer, el-och instrumentingenjörer och andra specialistroller samt konsulter.
Sammantaget ett personalansvar för ca 60 av våra anställda och med 7 direktrapporterande. Rollen ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.   

Drifttekniker / Processoperatör

Raffinaderiet står nu inför en serie av investeringar i sin omställning till produktion av förnybara bränslen. Just nu pågår projektering av ett av våra kommande tillskott på raffinaderiet, en produktionsanläggning för tillverkning av biodiesel. Anläggningen är ett av våra första stora steg mot visionen att bli den ledande producenten av CO2-medveten energi och resan dit har bara börjat! 

Nu söker vi på ST1 Refinery dig med några års erfarenhet av driftteknik och med stor framåtanda, driv och engagemang! Är du intresserad av att gå in i en roll där du erbjuds utbildning och utveckling? Här får du arbeta med kontroller, rondering, skötsel och styrning av process- samt tankanläggningar. I samband med jobbet erbjuder vi dig internt en löpande utvecklingsperiod de första tre åren med möjlighet att växa och utvecklas som en grym drifttekniker!

Varmt välkommen med en ansökan om du är intresserad av att jobba i vår spännande raffinaderidrift!

Arbetsmiljöingenjör till St1 Refinery i Göteborg

Som Arbetsmiljöingenjör hos oss kommer du att ingå i ett team på fyra personer som leds av vår Miljöchef. Din roll och ditt fokus kommer i första hand vara mot arbetsmiljön här på St1 men du kommer även att involveras i de övriga miljöfrågor som teamet arbetar. Tjänsten är placerad på vårt raffinaderi som är beläget på Hisingen precis vid Älvsborgsbron.
I rollen ingår att ansvara för frågor gällande arbetsmiljö- och säkerhetsrutiner, såsom utredningar av incidenter samt uppföljningar och åtgärdsplanering.
Du kommer att planera och genomföra skyddsronder och skyddskommittémöten, utföra arbetsmiljömätningar samt säkerställa att rätt personlig skyddsutrustning är framtagen.

St1 söker skötselföretag till våra automatstationer i Värmland

Du kommer genom dokumenterande servicebesök att säkerställa funktionalitet, skötsel, skyltning och se till att marknadsplatsen följer våra visuella riktlinjer samt lagliga krav. Arbetet innebär omfattande resor i det område där dina stationer finns. Du kommer ansvara för drift och underhåll av 15-20 automatstationer under våra varumärken inom St1.  Lämplig utgångsort är Karlstad där det finns många St1-stationer. Karlstad ligger ungefär i mitten av arbetsområdet som utgör stora delar av Värmland, tex Årjäng, Arvika, Hagfors och Hällefors.

Vi söker dig som är målinriktad, engagerad, har tekniskt intresse, praktisk läggning och mycket god datorvana. Du är noggrann och serviceinriktad. Självklart är det också viktigt att du, liksom vi, har ett stort kundfokus. Du genomför detaljerade egenkontroller av stationerna som säkerhetsställer att all utrustning är funktionell och att säkerhetskrav uppfylls. Vi har ett stort fokus på att stationerna ska vara rena och inbjudande för våra kunder. Ett öga för detaljer och en stolthet i att sköta våra stationer med omsorg är viktigt för både dig och oss.

Du måste ha B-körkort eftersom du kommer att ha en specialutrustad leasingbil för att klara dina arbetsuppgifter. Du driver verksamheten i egen rörelse på uppdrag av St1. Kanske driver du redan idag ett mindre eget företag, men önskar att byta bana. Vi har krav på att huvuduppgiften i företaget är skötseluppdraget. Det är också viktigt att du som driver rörelsen är den som är skötselansvarig och utför servicebesöken på stationerna, därför är uppdraget oftast mest lämpat för ett enmansföretag med möjlighet till att ta in en vikarierande skötselansvarig vid behov.
Hoppas du vill följa med oss på resan mot en fossilfri framtid & ett spännande uppdrag inom ditt område.

För frågor kring uppdraget och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Distriktschef Fredrik Holmqvist, 070-328 8267

Ansökan, märkt med Värmland, inkl. personligt brev och CV, mailas senast 14 september till: ansokan.stationsverksamhet@st1.se

Processäkerhetsingenjör till St1 Refinery

Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. St1 står för en stark vision och vi bygger vår kultur på våra nordiska ledord, transparens, rättvisa, ansvar och lika möjligheter, tillsammans med ett hållbart tänk i varje läge och situation.
Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? Då har vi jobbet för dig!
Vi söker nu en driven processäkerhetsingenjör som vill ha en ansvarstagande roll i ett ledande energibolag i Göteborg.

 

St1 söker skötselföretag till våra automatstationer i Trestad

Du kommer genom dokumenterande servicebesök att säkerställa funktionalitet, skötsel, skyltning och se till att marknadsplatsen följer våra visuella riktlinjer samt lagliga krav. Arbetet innebär omfattande resor i det område där dina stationer finns. Du kommer ansvara för drift och underhåll av 15-20 automatstationer under våra varumärken inom St1.  Lämplig utgångsort är Trollhättan eller Uddevalla där det finns många St1-stationer. Merparten av stationerna är kring Trestad men sträcker sig även upp till Strömstad och Åmål i norr.

Vi söker dig som är målinriktad, engagerad, har tekniskt intresse, praktisk läggning och mycket god datorvana. Du är noggrann och serviceinriktad. Självklart är det också viktigt att du, liksom vi, har ett stort kundfokus. Du genomför detaljerade egenkontroller av stationerna som säkerhetsställer att all utrustning är funktionell och att säkerhetskrav uppfylls. Vi har ett stort fokus på att stationerna ska vara rena och inbjudande för våra kunder. Ett öga för detaljer och en stolthet i att sköta våra stationer med omsorg är viktigt för både dig och oss.

Du måste ha B-körkort eftersom du kommer att ha en specialutrustad leasingbil för att klara dina arbetsuppgifter. Du driver verksamheten i egen rörelse på uppdrag av St1. Kanske driver du redan idag ett mindre eget företag, men önskar att byta bana. Vi har krav på att huvuduppgiften i företaget är skötseluppdraget. Det är också viktigt att du som driver rörelsen är den som är skötselansvarig och utför servicebesöken på stationerna, därför är uppdraget oftast mest lämpat för ett enmansföretag med möjlighet till att ta in en vikarierande skötselansvarig vid behov.
Hoppas du vill följa med oss på resan mot en fossilfri framtid & ett spännande uppdrag inom ditt område.

För frågor kring uppdraget och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Distriktschef Fredrik Holmqvist, 070-328 8267

Ansökan, märkt med Trestad, inkl. personligt brev och CV, mailas senast 14 september till: ansokan.stationsverksamhet@st1.se

St1 söker skötselföretag till våra automatstationer i Ljusdal-Bollnäs

Du kommer genom dokumenterande servicebesök att säkerställa funktionalitet, skötsel, skyltning och se till att marknadsplatsen följer våra visuella riktlinjer samt lagliga krav. Arbetet innebär resor i det område där dina stationer finns. Du kommer ansvara för drift och underhåll av cirka 10 automatstationer under våra varumärken inom St1. Stationerna finns i Ljusdal, Bollnäs, Mora och Rättvik med omnejd. Lämplig utgångsort är Ljusdal eller Bollnäs.

Vi söker dig som är målinriktad, engagerad, har tekniskt intresse, praktisk läggning och mycket god datorvana. Du är noggrann och serviceinriktad. Självklart är det också viktigt att du, liksom vi, har ett stort kundfokus. Du genomför detaljerade egenkontroller av stationerna som säkerhetsställer att all utrustning är funktionell och att säkerhetskrav uppfylls. Vi har ett stort fokus på att stationerna ska vara rena och inbjudande för våra kunder. Ett öga för detaljer och en stolthet i att sköta våra stationer med omsorg är viktigt för både dig och oss. 

Du måste ha B-körkort eftersom du kommer att ha en specialutrustad leasingbil för att klara dina arbetsuppgifter. Du driver verksamheten i egen rörelse på uppdrag av St1. Kanske driver du redan idag ett mindre eget företag och det här uppdraget blir ett komplement till det. Det är också viktigt att du som driver rörelsen är den som är skötselansvarig och utför servicebesöken på stationerna, därför är uppdraget oftast mest lämpat för ett enmansföretag med möjlighet till att ta in en vikarierande skötselansvarig vid behov.

Hoppas du vill följa med oss på resan mot en fossilfri framtid & ett spännande uppdrag inom ditt område.

För frågor kring uppdraget och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Distriktschef Ludwig Samuelsson, 073-841 54 60

Ansökan, märkt med Ljusdal-Bollnäs, inkl. personligt brev och CV, mailas senast 14 september till: ansokan.stationsverksamhet@st1.se

Spontanansökan

Vill du vara med på vår resa? 

Vi ser fram emot din ansökan!

Spontanansökan till raffinaderiet i Göteborg.

Ange vad du är intresserad av att jobba med i fritextrutan på ansökningssidan.

arrow-left
Hej, vill du ställa en fråga? Öppen chatt