Energi av att tänka annorlunda

Jobba på St1

Gillar du förändring? Får du energi av att gå din egen väg? Då kan du vara vår nästa kollega – på kontoret i Sundbyberg eller på raffinaderiet i Göteborg. Läs mer om våra lediga tjänster nedan.

Ingenjör/specialist inom roterande utrustning

Brinner du för detaljer och roterande utrustning? Då har vi utmaningen för dig!

Då vår nuvarande specialist inom roterande utrustning går i pension söker vi nu en ingenjör med gedigen erfarenhet av roterande utrustning med tillhörande hjälpsystem. Vill du arbeta i en dynamisk miljö där du har verklig möjlighet att påverka? 

Engagerad areainspektör sökes till St1 Refinery AB

Vi söker en engagerad areainspektör som vill ta en ansvarstagande roll i ett ledande energiföretag.

Som inspektör skall du tillse att raffinaderiets tryckbärande utrustning är i tillfredsställande skick i enlighet med säkerhetsbestämmelser uppsatta av myndigheter och företaget. Tryckbärande utrustningen omfattar bland annat tryckkärl, ugnar/pannor, värmeväxlare, cisterner, säkerhetsventiler samt rörsystem. Bredvid basuppgiften är även rådgivning vid reparationsarbete, inspektion av icke tryckbärande utrustning (civil) samt medverkan i olika projekt en del av din vardag.

 

Drifttekniker till St1s depå i Luleå

Vill du jobba i ett företag som både vill och kan göra skillnad? St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Miljöfrågan är ständigt prioriterad hos oss och målet är att utveckla och erbjuda förnybara bränslen som har mindre miljöpåverkan.

Regionchef till Företagsmarknaden

Vi söker dig som vill bli en del av vårt team på totalt 10 medarbetare. Som Regionchef/säljare har du stor frihet att självständigt planera, genomföra och följa upp säljaktiviteter inom olika delar av Transportsektorn i din region. Du är självgående, initiativrik och vill jobba i ett modernt och framgångsrikt energibolag med möjlighet att utvecklas.

HSM samordnare till St1 Refinery AB

St1 Refinery AB förstärker nu teamet som arbetar med Hälsa, Säkerhet, Miljö och Arbetsmiljö med en HSM-samordnare, placering Göteborg. Brinner du för miljö-och säkerhetsfrågor? Här har du chansen att få arbeta med det helhjärtat i ett kompetent och framåt team där atmosfären är öppen och välkomnande. St1 är organisationen som uppskattar och värderar sina medarbetare och där samarbete mellan avdelningar är en självklarhet. Låter det lockande?

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Processäkerhetsingenjör till St1 Refinery

Brinner du för att jobba med processäkerhet med främsta målsättning att förbättra säkerhet och tillförlitlighet i en dynamisk miljö? Trivs du att jobba med ett helhetstänk och mellan avdelningar i organisationen? Här får du möjlighet att genom synergier utvecklas ytterligare i din roll. Känns det här spännande? Då kan du vara vår nya Processäkerhetsingenjör! Varmt välkommen med din ansökan!

 

Drifttekniker till St1 Refinery AB

Vi söker Drifttekniker kontinuerligt och tar gärna emot spontanansökningar. Varmt välkommen med en ansökan om du är intresserad av att jobba i vår spännande raffinaderidrift!

Drifttekniker till St1s depå i Karlstad

Nu söker vi Två Drifttekniker till våran depå Karlstad. Depån är inne i en snabb utvecklingsprocess för att möta de behov som uppstår i samband med att produktmixen förändras mot användning av högre andel förnyelsebar energi. Du blir en viktig kugge i arbetet att skapa en arbetsplats där personalen kan trivas och utvecklas.

St1 Refinery AB söker Koordinator inom Service

För dig som trivs att ha en koordinerande roll inom underhåll finns nu möjlighet att söka en nyinrättad tjänst på Raffinaderiets Underhållsavdelning. Här kommer du arbeta nära ansvarig Underhållskoordinator, RMU, och tillsammans planera, driva och följa upp underentreprenörers veckovisa/dagliga arbeten inom bestämda discipliner såsom:

 • Ställning
 • Isolering
 • Målning
 • Civil
 • Rengöring
 • Transporter
 • Slamsugare
   

När behov finns även:

 • Fordon/bilpark
 • Kranar
   

I arbetet ingår även att ta långsiktiga beslut om åtgärder, att jobba proaktivt för att alltid säkerställa att rätt resurser är på plats vid rätt tillfälle. Samtidigt innebär rollen att vara behjälplig i det dagliga arbetet och i bestämda underhållsprojekt samt att kontinuerligt jobba med förbättringar i form av planering och kontroll i befintligt underhållssystem.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har en bakgrund inom ett flertal av disciplinerna och för att trivas i rollen bör du vara trygg i dig själv med en god förmåga att prioritera, delegera och att följa upp utförda arbeten och insatser.

Du har en känsla för service då det är vad vi utför och du kan även entusiasmera dina medarbetare att ge mycket god sådan. Det är många bollar i luften, både högt och lågt vilket kräver ett lugnt, metodiskt och lösningsorienterat förhållningssätt.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast, observera dock att ansökningstiden kommer pga semester att löpa ut innan urval påbörjas. Du ansöker via jobb-goteborg@st1.se senast 20 augusti 2018. För frågor om tjänsten, kontakta Underhållskoordinator Mikael Noring, 031-744 6456.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

St1 Refinery söker Servicetekniker, fastighetsskötsel, etanolframställning

Vad kan vi erbjuda dig?

Trivs du i en arbetsroll där du får arbeta fysiskt samtidigt som du inte är rädd för att ta för dig i arbetsuppgifter? Hos oss erbjuds ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och möjlighet att utvecklas inom företaget. Dessutom erbjuder vi bonuslön, drivmedelsrabatt, träningsmöjligheter samt företagshälsovård.

Din arbetsplats och dina arbetsuppgifter

Arbetet är placerat inom raffinaderiets Underhållsavdelning som består av flera olika avdelningar som arbetar med allt från elarbete till underhåll av roterande och statisk utrustning. På Underhållsavdelningen arbetar idag ungefär 50 medarbetare och ytterligare underentreprenörer.

Du kommer att arbeta både med självständiga uppdrag, men också samarbeta med andra avdelningar inom raffinaderiet.

Fastighetsskötsel

Dagliga egna reparationer av byggnader såsom allmän fastighetsservice, måleri, snickeri, enklare VVS-reparationer är en del av arbetet. Du ska även vid behov hantera och ansvara för underentreprenörers reparationer och underhåll av byggnader och servicesystem.

Etanolfabrik

I arbetet ingår också att vid behov arbeta som servicetekniker på vår Etanolfabrik.

 • Ta emot leveranser
 • Övervaka fabrikens maskiner, system och process
 • Upprätthålla ordning och reda, genom att t.ex. städa

Arbetstiden är i huvudsak förlagt till dagtid, vid behov kan förskjuten arbetstid förekomma.

Vem är du?

Du är en erfaren hantverkare med kunskap och ett genuint intresse för fastighetsskötsel. Du har praktisk erfarenhet om reparationer och underhåll av byggnader samt dess servicesystem.

Du trivs med att arbeta praktiskt och arbetar hela tiden lösningsorienterat samtidigt som du har struktur i ditt arbete. Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt.

Då du har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar inom raffinaderiet har du god förmåga att uttryckta dig tydligt och väl på svenska i såväl tal som skrift.

Då arbetsuppgifterna innebär jobb i vårt datoriserade underhåll- och styrsystem krävs att du har god datorvana.

Hur söker jag tjänsten?

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt om du är intresserad, dock senast den 20 augusti 2018. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se. Märk ansökan "Servicetekniker". 

För frågor om arbetet är du välkommen att kontakta Underhållskoordinator Mikael Noring, telefon 031-744 6456.

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Sarah Westas Björklund, HR Partner, på telefon 031-744 62 47.

För frågor av facklig karaktär:

Peter Danielsson, IF Metall, 031-744 6000 (vxl.)

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

Driven Projektingenjör/Projektledare med konstruktionserfarenhet sökes till St1 Refinery AB

                                                                                 

Är du vår nya Projektingenjör/Projektledare?

Brinner du för att jobba med konstruktion och driva spännande projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet i en dynamisk miljö?

Då har vi utmaningen för dig!

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra projektavdelningen, ett team av projektingenjörer och konstruktörer, som i huvudsak genomför projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på våra anläggningar.

Som projektingenjör kommer du att jobba med konstruktion och att driva projekt i nära samarbete med dina kollegor på avdelningen och med andra avdelningar inom raffinaderiet. Du ansvarar för att, tillsammans med projektchefen, säkerställa att projekten är lönsamma, levereras i tid och håller god kvalitet.

I arbetet som projektingenjör ingår även löpande uppgifter såsom inköp av objekt (t.ex. kärl, värmeväxlare och annan tryckbärande utrustning).

Planering, kostnadsuppskattningar, upphandling och genomförande av utförandefasen tillsammans med vår underhållsavdelning eller inhyrda entreprenörer ingår i arbetet, likväl som uppföljning av utförda jobb inklusive slutlig kostnadsuppföljning.

Du rapporterar till raffinaderiets Projekt- och konstruktionschef.

Vi kan erbjuda dig ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och möjlighet att utvecklas inom företaget.

Vem är Du?

Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med gedigen erfarenhet som projektingenjör inom processindustrin, gärna med erfarenhet inom underhåll.

Du har bra kunskaper inom konstruktion och har kunskaper om konstruktion av tryckbärande kärl.

Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål.  Att ta eget initiativ är en självklarhet.

Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med raffinaderiets andra avdelningar är du utåtriktad och duktig på att bygga upp och underhålla relationer. Du är bra på att kommunicera och du gillar att motivera andra.

Flexibilitet och att du trivs både med teoretiska och praktiska uppgifter är positiva egenskaper för jobbet.

Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i projektarbetet.

Arbetets art kräver att du talar svenska flytande och har bra kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.

Vi erbjuder

- En professionell och utvecklande miljö
- Mycket eget ansvar
- Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
- Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård

Är Du intresserad? 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast, observera dock att ansökningstiden kommer pga semester att löpa ut innan urval påbörjas. Du ansöker via jobb-goteborg@st1.se senast 31 augusti 2018.

För frågor om tjänsten, kontakta Konstruktionschef Per-Ola Carlsson, 031-744 6005.

För frågor av facklig karaktär, kontakta Jonas Strandberg (Sveriges Ingenjörer) eller Johan Andersson (Unionen). Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

Hej, vill du ställa en fråga? Öppen chatt