Biogas

Biogas driver energiomställningen och är en del av framtidens drivmedel.

Biogas

Kör mer hållbart med biogas. St1 säljer biogas, ett drivmedel som nästan är helt koldioxidneutral, till både företag- och privatkunder. Med St1 biogaskort kan du tanka på våra och våra samarbetspartners biogasstationer, totalt cirka 80 st, från Trelleborg i söder till Uppsala i norr. Oftast accepteras också de vanligaste bank- och kreditkorten på stationerna.

St1 Mobility

Ladda ner appen St1 Mobility från App Store eller via Google Play för att hitta enkelt till närmaste biogasstation. Appen ger dig också unika erbjudanden från vägens godaste matdestinationer PLOQ och Välkommen in! som du hittar intill Shell.

Two pigs

Biogas 100 - ett medvetet miljöval

Som ett led i vår energiomställningsresa erbjuder St1 stolt också Biogas 100. Precis som namnet antyder består Biogas 100 av 100 procent förnybart. En vanlig miljöbil får släppa ut högst 120 gram koldioxid per kilometer. Kör du på Biogas 100 släpper du bara ut mellan 8 till 15 gram – en klar vinnare.

Waste

Biogas Bas - ett val med medvetet klimatansvar

Biogas Bas är ytterligare en produkt vi på St1 är stolta över. Biogas Bas innehåller till största delen biogas. Inte riktigt lika rent som Biogas 100 men ett riktigt bra val. Biogas Bas produceras av bland annat gödsel och avfall från livsmedelsindustrin och är standardprodukt på alla våra publika biogasstationer.

St1 station

Biogas för buss- och grossistverksamhet

St1 erbjuder även biogas för medvetna buss- och grossistverksamheter.

Truck center

Flytande biogas - LBG otroligt viktig för energiomställningen

Förutom biogas för personbilar och lätta lastbilar investerar även St1 i full fart på att utveckla ett nät där tung trafik kan tanka med just flytande biogas. Ett extremt viktigt steg i vår ambition att leda energiomställnigen även för tung trafik.

Rotten pear

Ansök om St1 Biogas företagskort

Bli kortkund hos oss och få rabatt när du tankar på någon av våra stationer. Ansök om St1 Biogaskort genom länken nedan eller genom att ladda ner St1 Biogasappen.

Vill du veta mer om biogas? 

Hur produceras biogas? Vad gör jag om jag ska gräva nära en gasledning? Vad är trädbränslen? Här hittar du svaren.

Produkt- och säkerhetsdatablad

I våra produkt- och säkerhetsdatablad finns information om produkternas egenskaper, användningsområden samt säker hantering av produkterna.

St1 var först i branschen med att visa på ursprungsland för våra produkter. Både för bränslen vi köper in och för råvaror vi processar själva i vårt raffinaderi. Läs mer om vårt arbete för ökad transparens och trygghet här.

Biogas, Bensin, Diesel, HVO100, E85 och Fordonsgas

Våra drivmedel

Det ska vara enkelt för dig att tanka och att tanka rätt. Du behöver bara svänga in till oss och välja det drivmedel som är avsett för din bil. 

Bensin 95 E10

Bensin

Bensin är ett populärt drivmedel som vi jobbar hårt för att miljöanpassa.

Diesel

Diesel

St1 erbjuder en prisvärd diesel som innehåller en hög andel förnybara komponenter.

E85

E85

E85 är ett etanolbaserat bränsle för tankning i FFV-bilar (Fuel Flexible Vehicle).

HVO100

HVO100

HVO100 är ett förnybart dieselbränsle som tillverkas av slakteriavfall, skogsavfall, växtoljor och andra rester från växtriket.

fordonsgas

Fordonsgas

Fordonsgas från St1 är en blandning av förnybar och fossil metangas för tankning i bilar anpassade för naturgas/gas.