Miljöinfo 2021

St1 var först med ursprungsmärkning

St1 har haft ursprungsmärkning av våra produkter sedan 2015. Vi var det första drivmedels- och energibolaget som införde information om ursprung för att vi tycker att det är en självklarhet att du vet varifrån produkterna som vi köper kommer, precis som det är med tex mat och kläder. Vi redovisar därför vår information så tydligt vi bara kan för att du som kund ska kunna se varifrån råolja, drivmedel, komponenter och bioprodukter kommer ifrån – oavsett om vi köper in färdiga produkter på världsmarknaden eller processar själva i vårt raffinaderi i Göteborg.

Sedan 1 oktober 2021 är det även ett krav från Energimyndigheten på att miljöinformation så som klimatpåverkan, ursprungsland per råvara samt andel i förhållande i produktens energiinnehåll, ska redovisas på alla drivmedelsstationer samt på alla aktörers webbplatser. Nedan finner ni information om detta. Siffrorna avser 2021. Klicka på respektive dekal för att få mer information om respektive produkt.

Miljöinfo 2021 St1 Stationer

E85

e85

1st REnewable Diesel

1st renewable

Diesel

 

diesel

diesel 2

Bensin 95

bensin 95

Bensin 98

bensin 98

*bilderna visar vad vi blandar in i våra drivmedel. Gröna färgen är det förnybara innehåller och det gråa är fossila innehållet.