Shell sätter stopp för tjuvtankningarna

Sundbyberg, 7 december 2018

Nu genomför Shell flera betalningsförändringar som ska sätta stopp för de omfattande problemen med tjuvtankning på bensinstationerna samtidigt som de förenklar och ökar tankningsalternativen.

 

Idag tjuvtankas det för mer än 50 miljoner kronor årligen i Sverige och smitningarna orsakar en stor mängd olyckor. Därför inför Shell nu ett nytt betalsystem på 104 stationer. Hädanefter sker betalning före eller samtidigt som tankning sker.
 

Kortbetalning med kod är det primära betalningssättet. För kontantbetalande kunder presenteras en voucherlösning där kunden betalar med ett värdebevis som köps i kassan innan tankning. För de som föredrar att betala med mobilen har även en mobilapp utvecklats där köpet genomförs enkelt och säkert med BankID och kvitto sparas automatiskt i telefonen. För kunders säkerhet krävs alltid kod vid betalning med kort.

 

Shellstationen i Slagsta utanför Stockholm var teststation när nya betalningssystemet provades ut. Tidigare präglades arbetsmiljön av otrygghet och man hade stora problem med smitningar:

 

  • Vi har fått en betydligt trevligare och tryggare arbetsplats där smitningarna försvunnit helt. Det märker inte minst kunderna. Folk tycker om att komma hit nu. Samtidigt slipper vi som står bakom kassan ha en klump i magen för att vi aldrig vet när en bil ska skena iväg med skrikande däck mitt bland bilar och barn, säger Maria Ringborg som driver butiken vid macken sedan 2009.

 

Det nya systemet finns redan på ett trettiotal stationer i landet och innebär att samtliga betalningsmetoder erbjuds vid alla pumpar. Nu slipper kunderna köa när det finns lediga pumpar. Förändringarna genomförs parallellt med att butikerna vid Shell övergår till att bli Välkommen in, ett helt nytt butikskoncept med fokus på mat och dryck, vilket är klart i alla butiker till sista mars 2019.

 

Shell fortsätter även att utveckla mobilbetalningen i rask takt framöver med målet att ytterligare underlätta betalningen, öka säkerheten och minska antalet kortbedrägerier.

 

  • Säkerheten ökar vid stationerna. Kunderna kommer att kunna sköta allt med mobilen i framtiden och få exakta uppgifter om kötider t.ex. för biltvätt samt alla uppgifter som behövs till körjournaler och annat. Det blir bättre för alla samtidigt som det försvårar även för annan kriminalitet som bilstölder och resande ligor, säger Stefan Samuelsson som är affärsområdeschef Retail på St1 som äger Shell i Sverige.


På följande sätt kan du betala för din tankning framöver:

 

Med kort och kod

Du kan betala med kort på alla Shells stationer. Parkera vid pumpen, betala och tanka. Tänk på att skydda din kod.

 

Med mobilen

Ladda ner St1-Appen och aktivera FuelPay. Du väljer pump och godkänner betalning direkt i din mobil.

 

Med kontanter

Köp en voucher (värdebevis) i butiken på önskat belopp. Vouchern använder du sedan i utomhusterminalen när du tankar.

 

Betala kontaktlöst (NFC)

Gäller vid köp av voucher inne i butiken, om du till exempel glömt din kod.

 

Ytterligare information

Stefan Samuelsson, Affärområdeschef Retail,

08 55 54 81 51

Stefan.samuelsson@st1.se

 

Erica Samuelsson, Marknad- och Informationschef

08 55 54 83 06                                                

erica.samuelsson@st1.se          


Mer om Shells nya betallösningar

https://www.shellstationer.se/pa-shell-har-du-frihet-att-betala-hur-du-vill

 

Bilder

https://www.shellstationer.se/press

 

Om Shell

https://www.shellstationer.se/om-oss

 

Om Välkommen in

https://valkommenin.se/om-oss

 

Om St1

 

https://www.st1.se/om-st1

 

arrow-right
Föregående
St1 startar pilotprojekt för koldioxidlagring genom skogsplantering i Marocko

16.10.18

Nästa
St1 Nordic Oy, Financial Statements Release 2018

29.03.19

Mer intressant läsning

Se alla inlägg