Nu öppnar vi våra första St1 Truck-stationer

St1 fortsätter att växa och öppnar nu sina två första St1 Truck-stationer i Vara och Vallentuna. Efter många års framgångsrik drift och utveckling av Shell TruckDiesel etableras nu St1 Truck på strategiskt viktiga platser längs de svenska vägarna.

St1 Truck Vara
St1 Truck Vara, en helt ny station för tung vägtrafik, beräknas öppna för kunder den 10 juni och kommer att erbjuda diesel, AdBlue och HVO 100. Stationen har ett strategiskt viktigt läge vid E20, mellan Örebro och Göteborg. Placeringen gör det enkelt att köra av och på E20, vilket gör att vi effektivt kan nå fjärrtrafiken, samtidigt som vi har närhet till Skaraborg och de logistiksatsningar som sker där.

"Vi på Vedum Åkeri uppskattar samarbetet med St1 och tycker det är kul att det öppnar en ny station här i Vara. Som kund hos St1 sedan många år är vi nöjda med den höga kvaliteten på bränslet, bra service samt hur St1 arbetar kring miljöfrågor." Vedum Åkeri

St1 Truck Vallentuna
Vi utökar också vårt erbjudande vid St1 Vallentuna Bällsta. I dagarna öppnar St1 Truck, för tung trafik, bredvid den befintliga stationen. Även här kommer vi att erbjuda diesel, AdBlue och HVO 100.

"Då vi ser att intresset för förnybara drivmedel ökar bland våra kunder känns det extra kul att kunna erbjuda HVO 100 i både Vara och Vallentuna. HVO 100 är en viktig del av St1 satsning på förnybara drivmedel, och i framtiden kommer vi kunna erbjuda ännu fler drivmedelsalternativ till våra kunder. Under hösten planerar bland annat för att öppna våra två första LBG (flytande biogas)stationer. säger Dan Sjöberg, Business Manager B2B St1 Sverige.

De nya St1 Truck-stationerna kommer initialt att vara en del av det befintliga nätverket med 180 Shell TruckDiesel-stationer, och Shellkortet gäller även på St1 Truck. I samband med ,den tidigare annonserade, omskyltningen av Shell-stationerna till St1 kommer även vårt nätverk för tung trafik inkluderas och Shell TruckDiesel blir då St1 Truck.

"Vi är glada och stolta över att flytta in den tunga vägtrafiken under egen flagg och öppna våra första St1 Truck-stationer i Sverige. Vi har ett väletablerat nätverk genom Shell TruckDiesel, men i framtiden kommer det att dyka upp fler och fler St1 Truck-stationer längs våra vägar. Utvecklingen av vårt varumärke hjälper oss att bli mer konkurrenskraftiga och effektiva i att möta våra kunders behov," Dan Sjöberg, Business Manager B2B St1 Sverige.

För mer information:
Dan Sjöberg, Business Manager B2B,
dan.sjoberg@st1.se,
+46855548161

För pressfrågor kontakta
Faisal Ouahid, Marknads- och informationschef
faisal.ouahid@st1.com
 +46855548001

 

St1 är en energikoncern vars vision är att vara den ledande producenten och försäljaren av CO₂-medveten energi. Koncernen arbetar med forskning och utveckling i syfte att ta fram ekonomiskt bärkraftiga energilösningar som minskar miljöpåverkan. St1 fokuserar på marknadsföring av bränslen, oljeraffinering och förnybara energilösningar som sofistikerade avfallsbaserade biobränslen och industriell vindkraft. Koncernen har 1 270 marknadsplatser med butiks- och drivmedelsstationer under varumärkena St1 och Shell i Finland, Sverige och Norge. St1 har sitt huvudkontor i Helsingfors och sysselsätter för närvarande över 1 000 personer. Läs mer på www.st1.se

arrow-right
Föregående
St1s nya bioraffinaderi i Göteborg invigt av Ebba Busch

10.04.24

Nästa
St1 har öppnat biogasstationer för tung trafik i finska städerna Iittala och Mäntsälä

13.06.24

Mer intressant läsning

Se alla inlägg