Viktig information om betalning och stark identifiering med St1-Appen

Vi förstärker säkerheten ytterligare i St1-Appen vilket innebär att du inom kort kommer att behöva göra en ”stark identifiering” (som tex BankID) när du betalar med med St1-Appen.

Bakgrunden till förändringen är ett nytt EU-direktiv som syftar till att öka säkerheten vid köp via internet och som alla aktörer i EU måste genomföra. Här nedan har vi satt samman en lista med vad du behöver göra för att tanka och betala ännu säkrare med St1-Appen. 

Om du har några frågor, kontakta oss som vanligt 
här eller på 08 5554 8410 helgfria vardagar 8-16.

Gör så här om du har St1 Mastercard kopplat till St1-Appen

 • Uppdatera till senaste versionen av St1-Appen (3.5.0) efter årsskiftet.
  • Gå in på App Store/Google Play och hämta uppdateringen i början av 2021.
    

När du därefter gör en betalning i nya versionen av St1-Appen kommer du få identifiera dig med Mobilt BankID. Om du föredrar en annan stark identifiering, som Touch ID, Face ID eller Fingerprint, kan du gå in på din användarprofil och aktivera biometrisk autentisering i din telefon.

Gör så här om du anslutit ett annat kort till St1-Appen

 • Uppdatera till senaste versionen av St1-Appen (3.5.0) efter årsskiftet.
  • Gå in på App Store/Google Play och hämta uppdateringen i början av 2021.
 • Gå in på ”Min info” längst ner till höger i St1-Appen och ange på nytt uppgifterna för ditt betalkort. Du kan nu enkelt skanna kortet eller ange uppgifterna manuellt.
   

När du därefter gör din nästa betalning i nya versionen av St1-Appen kommer du först få identifiera dig med Mobilt BankID i St1-Appen, därefter får du göra en stark identifiering via den bank som beviljat kortet. Kontrollera att du har tillgång till din banks kodapplikation (oftast Mobilt BankID) för att kunna göra en stark identifiering.

Med de här förändringarna blir det ännu säkrare att tanka och betala med St1-Appen.

 • Kör fram till pumpen
 • Öppna St1-Appen och välj pumpen du står vid
 • Tanka
 • Kvittot direkt i mobilen.

 När den nya versionen (3.5.0) av St1-Appen finns tillgänglig att ladda ner får du som har St1-Appen ett meddelande om det.

Trevlig resa och kör försiktigt!

arrow-left
Hej, vill du ställa en fråga? Öppen chatt