Projektledare till St1 Refinery AB

-

Projektledare

Har du erfarenhet från att leda storskaliga projekt inom industrin och drivs av en rejäl utmaning? Vi söker nu en ledare med bakgrund inom konstruktion som kan ta rodret för ett projekt i miljardklass. Är du redo?

Kan ett energibolag vara miljökämpar?
Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut.
Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Iså fall är du varmt välkommen med din ansökan!

Raffinaderiet står nu inför en serie av investeringar i sin omställning till produktion av förnybara bränslen. Just nu pågår förprojektering av ett av våra kommande tillskott på raffinaderiet, en produktionsanläggning för tillverkning av biodiesel. Utöver själva produktionsanläggningen, där satsningsmaterialet anpassas till rådande specifikationer, kommer även nya lagringstankar samt förbehandlingsanläggningar att konstrueras och uppföras. Anläggningen tillsammans med tillhörande processavsnitt planeras att tas I drift under första halvan av 2021. För att följa denna tidplan kommer de första installationerna i befintliga processanläggningar att genomföras redan under början av nästa år. 

Anläggningen är ett av våra första stora steg mot visionen att bli den ledande producenten av CO2-medveten energi och resan dit har bara börjat! St1 Nordic består av ca 750 dedikerade medarbetare som alla på olika sätt bidragit till att ta den självklara plats vi nu har inom branschen och med samma strävan att fortsätta arbeta för en mer fossiloberoende värld.
Då vi nu står i begrepp gå in i projektets nästa fas söker vi en dedikerad projektledare / projektchef som kan ta rodret för ett projekt i miljardklass där anläggningen förväntas tas i drift våren 2021.
Beroende på vilken typ av anställning eller konsultuppdrag som vi kommer att landa i med den här rollen så finns olika möjligheter efter avslutat projekt.  
Vad erbjuder vi?
som projektledare hos oss får du ta del av en prestigelös atmosfär med korta beslutsvägar och där alla räknas I en per definition platt organisation. Kulturen är starkt präglad av alla de olika professioner som ryms innanför våra grindar samt den historia som raffinaderiet stolt bär med sig. Vi arbetar tillsammans över våra avdelningar och uppmuntrar att tänka nytt och utanför boxen utan att för den sakens skull tumma på kvalitet och säkerhet!

Arbetsbeskrivning
I din roll ingår att bemanna utifrån en framtagen projektorganisation, säkerställa de olika disciplinernas kompetensnivå samt främja ett bra samarbete mellan anställda, entreprenörer, konsulter och leverantörer. Många medlemmar i teamet är redan klara och kommer från redan befintliga roller i organisationen. 
Du som projektledare får möjlighet att sätta din prägel på projektet utifrån givna riktlinjer. Som projektledare i detta projekt krävs kontinuerlig kontakt med projektmedlemmarna för att säkerställa att arbetet går enligt plan samt samordna de olika disciplinernas arbete I konstruktionsfasen. Att arbeta proaktivt är något vi värdesätter.

Du sätter upp tydliga delmål, följer noggrant upp tidsplaner och tar action när så behövs för att förhindra eller lösa uppkomna problem, tillsammans med dina uppdragsgivare. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och tar tillvara på den kompetens som finns inhouse samtidigt som du utmanar inom ramen för våra värderingar och strukturer. 

Rollen som projektledare innebär budgetansvar och kontinuerlig kontakt med leverantörer i form av upphandlingar och leveransuppföljningar. Regelbundna avstämningar med Ledningsgruppen kommer att vara en del av ditt ansvar som projektledare. Du rapporterar till raffinaderiets VD. 

Kvalifikationer
•    Tidigare erfarenhet av storskaliga projekt inom industrin
•    Erfarenhet av en ledande befattning inom projekt eller av att leda flera discipliner 
•    Med fördel en bakgrund inom konstruktion samt vana av upphandlingar 
•    God kännedom eller erfarenhet av organisationer med högt säkerhetstänk
•    Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom teknik/konstruktion 
•    Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift

Två frågor till Bo-Erik Svensson, VD på St1 Refinery
Varför tycker du man skall söka jobbet som projektledare hos er på St1?
Det här är en unik möjlighet att få vara med I omställandet till förnybara bränslen och att se ett projekt växa fram i stor skala. Till din hjälp ges du tillgång till många olika kompetenser som vi har på raffinaderiet, hos både våra anställda och våra entreprenörer.  Vi vågar utlova en spännande och utvecklande tid med nya erfarenheter att lägga i bagaget!

Vilken personlighet tror du behövs i rollen?
Som projektledare är det viktigt att du är lösningsorienterad, bra på att kommunicera med en förmåga att motivera och entusiasmera dina kollegor. Du behöver också vara drivande med ett strukturerat arbetssätt där du med lätthet kan pendla mellan detalj och helhet. Du skapar förtroende genom att lyssna in dina medarbetare för att på bästa sätt kunna leda teamet mot framgång. 

Är Du intresserad?
Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt. 
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Öberg, Teknisk chef på telefon 031-744 61 07. 
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta 
HR manager, Sarah Westas Björklund via mail: sarah.westas-bjorklund@st1.se. 
Din ansökan skickar du via ansökningsknappen. På grund av GDPR tar vi inte längre emot ansökningar via E-post.
St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin. St1 Refinery AB är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget centralt på Hisingen.  
Kontakt från rekryteringsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.
 

arrow-left
Hej, vill du ställa en fråga? Öppen chatt