Projektingenjör/Projektledare

Driven Projektingenjör/Projektledare med konstruktionserfarenhet sökes till St1 Refinery AB

Är du vår nya Projektingenjör/Projektledare?

Brinner du för att jobba med konstruktion och driva spännande projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet i en dynamisk miljö?

Då har vi utmaningen för dig!

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra projektavdelningen, ett team av projektingenjörer och konstruktörer, som i huvudsak genomför projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på våra anläggningar.

Som projektingenjör kommer du att jobba med konstruktion och att driva projekt i nära samarbete med dina kollegor på avdelningen och med andra avdelningar inom raffinaderiet. Du ansvarar för att, tillsammans med projektchefen, säkerställa att projekten är lönsamma, levereras i tid och håller god kvalitet.

I arbetet som projektingenjör ingår även löpande uppgifter såsom inköp av objekt (t.ex. kärl, värmeväxlare och annan tryckbärande utrustning).

Planering, kostnadsuppskattningar, upphandling och genomförande av utförandefasen tillsammans med vår underhållsavdelning eller inhyrda entreprenörer ingår i arbetet, likväl som uppföljning av utförda jobb inklusive slutlig kostnadsuppföljning.

Du rapporterar till raffinaderiets Projekt- och konstruktionschef.

Vi kan erbjuda dig ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och möjlighet att utvecklas inom företaget.

Vem är Du?

Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med gedigen erfarenhet som projektingenjör inom processindustrin, gärna med erfarenhet inom underhåll.

Du har bra kunskaper inom konstruktion och har kunskaper om konstruktion av tryckbärande kärl.

Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål.  Att ta eget initiativ är en självklarhet.

Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med raffinaderiets andra avdelningar är du utåtriktad och duktig på att bygga upp och underhålla relationer. Du är bra på att kommunicera och du gillar att motivera andra.

Flexibilitet och att du trivs både med teoretiska och praktiska uppgifter är positiva egenskaper för jobbet.

Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i projektarbetet.

Arbetets art kräver att du talar svenska flytande och har bra kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.

Vi erbjuder

- En professionell och utvecklande miljö
- Mycket eget ansvar
- Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
- Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård

Är Du intresserad? 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast, observera dock att ansökningstiden kommer pga semester att löpa ut innan urval påbörjas. Du ansöker via jobb-goteborg@st1.se senast 31 augusti 2018.

För frågor om tjänsten, kontakta Konstruktionschef Per-Ola Carlsson, 031-744 6005.

För frågor av facklig karaktär, kontakta Jonas Strandberg (Sveriges Ingenjörer) eller Johan Andersson (Unionen). Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000.