Projektingenjör

Är du vår nya Projektingenjör?

Kan ett energibolag vara miljökämpar?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 och Shell rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut.

Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Är du ingenjör och arbetar idag inom någon processindustri och är redo för nästa utmaning? Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? Då har vi jobbet för dig!

Brinner du för att jobba med konstruktion och driva spännande projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet i en dynamisk miljö? Vill du vara med i utvecklingen av vår konvertering till förnybara bränslen?

Då har vi utmaningen för dig!

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra projektavdelningen, ett team av projektingenjörer och konstruktörer, som i huvudsak genomför projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på våra anläggningar.

Som projektingenjör kommer du att jobba med konstruktion och att driva projekt i nära samarbete med dina kollegor på avdelningen och med andra avdelningar inom raffinaderiet. Du ansvarar för att, tillsammans med projektchefen, säkerställa att projekten är lönsamma, levereras i tid och håller god kvalitet.

Följande arbetsmoment ingår löpande:

  • Inköp av objekt (t.ex. kärl, värmeväxlare och annan tryckbärande utrustning)
  • Planering, kostnadsuppskattningar, upphandlingar
  • Tillsammans med underhåll och entreprenörer ta sig igenom utförandefasen
  • Arbetsledning av konstruktörer i design och engineeringsfasen i projekten
  • Ekonomisk uppföljning av projekten

Du rapporterar till raffinaderiets Projekt- och Konstruktionschef.

Vi kan erbjuda dig ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och möjlighet att utvecklas inom företaget.

Vem är Du?

Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med gedigen erfarenhet som projektingenjör inom processindustrin, gärna med erfarenhet inom underhåll. Vi ser att du har kunskap inom konstruktion av tryckbärande kärl. Vidare ser vi att du är flexibel och att du trivs både med teoretiska och praktiska arbetsuppgifter.

Som person är du strategisk och ansvarsfull och har förmåga att driva projekt framåt till uppsatta mål. Vi uppmuntrar och ser gärna att du tar egna initiativ och är lösningsorienterad. Som projektingenjör krävs det att du är lyhörd, kommunikativ och relationsskapande, då du både har kontakter internt och externt. Du är utåtriktad och har en förmåga att skapa goda relationer samt gillar att motivera andra.

Arbetets art kräver att du talar svenska flytande och har goda kunskaper i engelska såväl skriftligt och muntligt. Andra språkkunskaper är meriterande.

Vi erbjuder

  • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt
  • Bonuslön 
  • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
  • Föräldrautfyllnad av lön
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m

 

Är Du intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt. 
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR manager, Sarah Westas Björklund via mail: sarah.westas-bjorklund@st1.se. 
Din ansökan skickar du via ansökningsknappen.

För frågor om tjänsten, kontakta Konstruktionschef Per-Ola Carlsson, 031-744 6005.

St1 är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors. 

St1 Refinery AB (fd Shell Raffinaderi AB) är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 200 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Fjärrvärmen används till uppvärmning av 70,000 bostäder, vart fjärde hushåll i Göteborg, vilket möjliggörs av världens största anläggning för återvinning av avfallsvärme. Som arbetsgivare erbjuder vi bland annat bonuslön, utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter samt företagshälsovård. 

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.