Solceller på stationstaken

Solceller

Taket på St1 i Kallebäck

Solceller på stationstaken

Vi har installerat solceller på tre av våra stationer i Göteborg – Kallebäck, Västra Frölunda och Hisings Backa. Solcellerna ska hjälpa till att driva belysning, pumpar och prisstolpen med grön, närproducerad energi.

Solceller på stationstaken är ett av många steg vi tar på vägen mot vår vision om en helt fossilfri framtid. Med hjälp av solcellerna kan 1/3 del av stationens elbehov förses med närproducerad klimatsmart el.  

På vår blogg En annorlunda miljökämpe berättar vi ännu mer om vår resa mot grönare drivmedel och energi. Hoppas du vill följa med och välkommen att tanka solbemannat.  

1st REnewable

Gbg är 1st!

I november 2016 lanserade vi vårt nya grönare drivmedel 1st REnewable i Göteborg. Fler än 300 000 tankningar har gjorts sedan premiären! Bli en av de första du med, nu när vi uppmärksammar att Göteborg är först med 1st, och hyllar staden för annat den varit först med.

Vårt nya drivmedel heter 1st för att det är vår första diesel med garanterat minst 50 % inblandning av biodiesel och bensin med minst 10 % biokomponenter. Och för att miljön alltid kommer först för oss.

1stREnewable finns nu på följande 9 St1-stationer i Göteborg
St1 Grepgatan, Angered, St1 Antenngatan, Frölunda, St1 Transportgatan, Hisingsbacka, St1 A Odhnersgata, Högsbo, St1 Gustav Dalénsgatan, Göteborg, St1 S:t Sigfridsgatan, Kallebäck, St1 Lammevallsgatan, Mölndal, St1 Hantverksvägen, Sisjön, St1 Bärby Bygdegårds väg, Säve

Hej, vill du ställa en fråga? Öppen chatt