PLOQ öppnar på 104 platser Ny matkedja utmanar gamla sanningar efter väg

Stockholm, 2 november

Nu öppnar PLOQ dörrarna och ett nytt matställe ska ta plats på 104 ställen längs de svenska vägarna. Här står matfulness i fokus, på PLOQ får människor på väg en möjlighet till en lugn paus och mat med bra råvaror i en avslappnad miljö.

PLOQ fokuserar på mat med fräscha bra råvaror och på att tillgodose helt andra behov än dagens snabbmatskedjor. PLOQ serverar också sitt eget nybryggda ekologiska och Fairtrade-märkta kaffe från utvalda kaffekooperativ där kaffebönderna handplockar de bästa bönorna som sedan rostas i Sverige.

I arbetet med PLOQ har St1 låtit genomföra omfattande undersökningar där cirka tusen svenska bilister intervjuats om deras preferensers läng väg. En lugn och trevlig miljö är näst viktigast, efter matens smak och kvalité. Att det är nyttigt hamnar först på trettonde plats och att det är ekologiskt på plats 26 av totalt 56 valmöjligheter.

  • Matställena längs vägarna i dag utvecklades för svenskarnas behov under 80- och 90-talet. Det är stökiga miljöer som fokuserar på att gästerna ska besöka platsen en så kort tid som möjligt, eller helst äta i bilen. I dag upplever vi en helt annan stressnivå än tidigare generationer och PLOQ har skapat en plats som fokuserar på paus och återhämtning med bra mat i en lugn miljö, raka motsatsen till vad de flesta andra erbjuder, säger Faisal Ouahid, Marknadschef för PLOQ.

 

PLOQs ägare är energibolaget St1 som även har Shellstationerna i Sverige. St1 har utvecklat PLOQ sedan 2018 då bolaget valde att ta över och driva butiksverksamheten som egen kedja. Kedjan Välkommen in togs fram som en korttidslösning i väntan på att PLOQ skulle ta form, och det är i dessa lokaler, granne med Shellstationerna, som PLOQ kommer att ligga. 

PLOQ kommer att finnas som granne till Shellstationerna i Sverige där Välkommen in finns idag. Måndagen 2 november öppnar PLOQ i Täby och Botkyrka utanför Stockholm, 9 november i Bromma och kort därefter även i Varberg. Matkedjan kommer att finnas 104 platser över hela landet, från Trelleborg till Haparanda i Norr. Så ta det chili och slappna avokado, nu blir det andra bullar på vägarna. 


Ytterligare information
Faisal Ouahid, Marknadschef PLOQ
faisal.
ouahid@ploq.se
08-5554 8343

Om PLOQ

PLOQ är ett matställe som kommer att finnas på 104 platser i Sverige, från Trelleborg i söder till Haparanda i norr. PLOQ fokuserar på fräsch mat med bra råvaror i en lugn miljö och hittas som granne till Shellstationerna i Sverige.

Pressbilder finns att hämta i länken
https://we.tl/t-DladmLRRd0

arrow-right
Föregående
Miika Eerola utsedd till vd för St1 Refinery AB

21.10.20

Nästa
St1 förvärvar E.ON Biofor i Sverige och blir en aktör på biogasmarknaden.

26.04.21

Mer intressant läsning

Se alla inlägg