HSM samordnare till St1 Refinery AB

HSM samordnare till St1 Refinery AB

St1 Refinery AB förstärker nu teamet som arbetar med Hälsa, Säkerhet, Miljö och Arbetsmiljö med en HSM-samordnare, placering Göteborg. Brinner du för miljö-och säkerhetsfrågor? Här har du chansen att få arbeta med det helhjärtat i ett kompetent och framåt team där atmosfären är öppen och välkomnande. St1 är organisationen som uppskattar och värderar sina medarbetare och där samarbete mellan avdelningar är en självklarhet. Låter det lockande?

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vad kan vi erbjuda dig?

Som HSM-samordnare hos oss kommer du att ingå i ett team på sju personer inom St1´s HSM grupp och du kommer att vara en viktig och drivande kugge i vårt arbetsmiljöarbete på raffinaderiet i Göteborg.

Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet.

Bonuslön, utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter och företagshälsovård erbjuds du hos oss.

Arbetsuppgifter

  • Olika typer av riskanalyser och riskbedömningar, incidentrapporteringssystemet, miljö- och arbetsmiljörapportering.
  • Tolka och utarbeta säkerhetsdatablad, REACH- frågor, delta i företagets kemgrupp för nya kemikalier.
  • Utbildning av intern och extern personal inom HSM.
  • Utveckla vårt ledningssystem. Vi är ISO 14001/ EMAS- certfierade.

HSM-gruppen ansvarar för brandstationen och brandskyddsutrustning av olika slag och rätt person kan också delta i utvecklingen av brandskyddsarbetet. Du känner till den lagstiftning som är kopplad till våra frågor och du kommer att bidra till implementeringen av arbetsmiljölagstiftningen i vår organisation. Du kommer att bidra till implementeringen av HSM- relaterad lagstiftning i vår organisation.

I rollen ingår att supporta kollegor, samarbetspartners och kunder med din expertis och som arbetsmiljöingenjör är du involverad i olika typer av förändringsprojekt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på raffinaderiet som är beläget på Hisingen, strax efter Älvsborgsbron.

Vem är du?

Vi söker dig som har teknisk/naturvetenskaplig utbildning på lägst gymnasieingenjör och gärna utbildning eller erfarenhet inom miljö, arbetsmiljö och riskhantering.

För detta uppdrag med många återkommande och komplexa arbetsuppgifter krävs noggrannhet, drivkraft och det är viktigt att du har ett engagemang samt att du är lyhörd inför dina medarbetare. Du är en positiv och utåtriktad person som alltid ser möjligheter, är duktig på att strukturera ditt arbete och på att skapa goda relationer. Då rollen har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, myndigheter och nätverk krävs att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
Som person känner du dig bekväm med att ta initiativ och agerar med självförtroende. Du delar med dig av din expertis och sakkunskap och utvecklar hela tiden din profession.

HSM, Hälsa, Säkerhet, Miljö och Arbetsmiljö är högprioriterat i vår verksamhet och vi ser att du delar vår entusiasm och bidrar med din kompetens inom området.

I denna rekrytering samarbetar vi med TNG. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Ansökan skickas till sarah.bjorklund@tng.se. Vi ser fram emot din ansökan!

St1 är ett ledande energiföretag inom petroleumbranschen som producerar och säljer drivmedel till privatpersoner och företag, flyg och sjöfart. Företagets vision är att utveckla och kommersialisera nya, fossilfria bränslen. Raffinaderiet på Hisingen tillverkar gasol, flygfotogen, bensin samt diesel och eldningsoljor med låg svavelhalt. Anläggningen är i drift 24 timmar per dygn, 365 dagar per år. Nära en tredjedel av den värme som tillförs produktionsanläggningarna återvinns och leds till Göteborgs fjärrvärmenät.

Alla producerade kvaliteter uppfyller ställda miljökrav. Vi utför ett aktivt miljöarbete och är certifierade enligt EMAS och ISO 14001. Hög säkerhet och effektiv användning av resurser har en direkt påverkan på vårt resultat och på vår miljö och är högt prioriterade inom St1.

Är du vår nästa kollega?

Välkommen att läsa mer om våra annorlunda arbetsplatser – På kontoret i Sundbyberg, raffinaderiet i Göteborg eller på någon av våra depåer som finns från Malmö i syd till Luleå i norr.

arrow-left
Hej, vill du ställa en fråga? Öppen chatt