Processingenjör med driv till energiföretaget St1 Refinery AB med placering i Göteborg

Är du processingenjör och vill arbeta med processoptimering och utveckling i ett ledande energiföretag i Göteborg? Trivs du att jobba i projekt där du får vara med från start till mål? Då har vi utmaningen för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta. Likaså ett utvecklande arbete i en bransch som är under stor förändring där kommande projekt kommer vara spännande och utmanande. Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter och företagshälsovård. Låter det bra? Då ser vi framemot att presentera rollen för dig!

 

Dina framtida arbetsuppgifter:

Du kommer huvudsakligen:

  • Följa upp och optimera processanläggningarna
  • Ge service och teknisk rådgivning till övriga funktioner på raffinaderiet
  • Vara delaktig i projekt
  • Ansvar för mätning och beräkningar inom ramen för miljölagstiftningen
  • Utveckla och optimera applikationer för avancerad processkontroll av anläggningarna
  • Utbilda personal i processtekniska frågor
     

Rollen innebär också:

Du kommer att tillhöra vår processtekniska avdelning, som är ett team av processingenjörer som ger service och teknisk rådgivning till övriga funktioner på raffinaderiet. Du kommer ha ett nära samarbete med planerings-, drift,- och underhållspersonalen för att optimera driften av anläggningarna. Du kommer även att arbeta med projektavdelningen för att utveckla och genomföra projekt med målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på våra anläggningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på raffinaderiet som är beläget på Hisingen, strax efter Älvsborgsbron.

Vem är du?

Du är civilingenjör med inriktning Kemi, Kemifysik eller motsvarande. Har du tidigare erfarenheter från processindustrin är det meriterande.
Du tycker om problemlösning och har bra analytisk förmåga samt trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete till uppsatta mål.
Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med alla avdelningar på raffinaderiet är det viktigt att du trivs i en roll där kommunikation är centralt.

Du gillar att motivera andra, och att ta eget initiativ är en självklarhet. Du trivs både med teoretiska och praktiska uppgifter och flexibilitet är en positiv egenskap för jobbet. Du har en vilja och ett driv att växa i takt med att du både utvecklar och förbättrar företagets teknik och processverksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv.

Då du kommer att ha mycket kontakt med andra personer såväl inom företaget som utanför är det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska både i tal som skrift. Genom att arbeta som processingenjör på St1 Refinery får du möjlighet att se stora delar av företagets verksamhet, lära dig processindustrin och att utvecklas inom företaget.

I denna process samarbetar vi med TNG och vi hänvisar eventuella frågor om rekryteringsprocessen dit. Vi ser fram emot din ansökan!

För att söka tjänsten, klicka vidare till TNG och annonsen här.