Kontoutdrag & betalningar

Hjälp oss få bort onödigt papper

Vår förhoppning är att du ska få färre papper från oss i framtiden. Vi vill nämligen vara så snälla vi kan mot miljön. Både när du tankar hos oss och när vi hör av oss till dig. Därför vill vi gärna få fler kunder att gå över till våra kostnadsfria betalningslösningar istället för pappersfaktura.I oktober 2016 inför vi en avgift på våra kontoudrag som du får på papper.
 

1. Anslut dig till E-faktura – helt utan avgifter

Betalar du redan idag dina räkningar via en internetbank är det enkelt att byta till e-faktura. Anmäl dig nästa gång du betalar så är det klart. 
 
När du loggar in på internetbanken får du besked om du fått några nya elektroniska fakturor. Därefter betalar du enkelt och säkert. För enkelhetens skull är OCR-numret och all annan information redan ifylld och betalningen är klar på några klick.
 

Så här gör du
Registrera dig för att få e-fakturor från St1 i din internetbank. Tjänsten ingår och kostar inget extra.

2. Autogiro – med kontoutdrag i pappersform, medför ny avgift

Med autogiro dras summan av alla dina köp med St1-kortet automatiskt från ditt bankkonto. På så sätt riskerar du att aldrig missa förfallodagen. Väljer du att fortsätta som tidigare, att få kontoutdraget i pappersform hem till dig, medför det en pappersavgift på 15 kronor från och med oktober. 
För att slippa pappersavgiften, anmäl dig till e-brevlåda hos Kivra eller välj att betala via e-faktura. 
 

3. Autogiro med e-brevlåda hos Kivra – helt kostnadsfritt

Med autogiro dras summan av alla dina köp med St1- kortet automatiskt från ditt bankkonto. På så sätt riskerar du att aldrig missa förfallodagen. För att slippa pappersavgiften behöver du ha en e-brevlåda. Som St1-kund kan du enkelt och kostnadsfritt skaffa en e-brevlåda hos Kivra. Vi ser sedan till att skicka dina kontoutdrag elektroniskt till din e-brevlåda och du slipper pappersavgiften helt och hållet.
 
Så här gör du
Fyll i ett autogiroansökan som du hittar på vår hemsida st1.se/autogiro Anslut dig sedan kostnadsfritt till Kivra på deras hemsida kivra.com
 
På st1.se kan du dessutom alltid se dina kontoutdrag, ofakturerade köp och mycket mer på Mina sidor.
 

Registrera dig för "Mina sidor" 

Du registrerar dig enkelt på st1.se/mina-sidor. Första gången behöver du ditt 10-siffriga St1-kontonummer samt din tresiffriga talsvars/aktiveringskod som du hittar högst upp till vänster på ditt kontoutdrag.
 

Förtydligande av ändrade villkor

Fr o m 2016-10-01 introduceras en avgift om 15 kr per kontoutdrag i pappersform. Välj gärna e-faktura för att slippa denna avgift och samtidigt bidra till att minska andelen papper. 
Den effektiva räntan fr o m 2016-10-01 är följande:
 

Vanliga frågor om kontoutdrag & betalningar