Drifttekniker till St1 Refinery AB

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 200 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

Arbetsuppgifter

Arbetet på raffinaderiets driftavdelning bedrivs i kontinuerlig skiftgång av fem väl sammansvetsade skiftlag som arbetar som självstyrande grupper. Arbetsuppgifterna varierar mellan kontrollrum- och utomhusarbete. Du kommer att arbeta med skötsel och drift av högautomatiserade processanläggningar samt processutrustning som kompressorer, pumpar, ugnar, ångpannor etc.

Vem är du?

Lämplig bakgrund är teknisk utbildning (t ex process, drift, sjöingenjör, maskinbefäl) på lägst gymnasienivå. Erfarenhet från liknande processindustrier är meriterande.
Som person har du lätt för att samarbeta, en öppen och positiv inställning samt kan arbeta under tidspress. Då arbetsuppgifterna varierar tror vi att du är van att arbeta dels praktiskt med tekniska lösningar dels stimuleras av analytisk problemlösning framför processdataskärmarna.
Vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) så vi ser också att du är en ansvarsfull person som alltid strävar efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö. 

Vi erbjuder

- Ett omväxlande och utvecklande arbete
- Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
- Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård
 
St1 Refinery AB har kollektivavtal med IF Metall.
 
Intresserad?
Vi söker drifttekniker fortlöpande. Du är varmt välkommen att skicka in din intresseanmälan till jobb-goteborg@st1.se. Märk ansökan Drifttekniker. 
 
Vill du ha ytterligare information om arbetet eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Maria Ahlström, HR Partner, på telefonnummer 031-744 6247.
 
För frågor av facklig karaktär är du välkommen att kontakta Peter Danielsson, IF Metall, på telefonnummer 031-744 6000 (växel).
 
Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.