Kom igång med FuelPay

Kom igång med FuelPay - Magiskt enkelt

 1. Ladda ner St1-Appen från App Store eller Google Play
 2. Lägg till ditt betalkort eller St1 Mastercard (ansök direkt i Appen,
  0:- årsavgift)

  Du kan ha flera kort kopplat till St1 Appen. Det senast använda kortet ligger kvar som ”förvalt kort”. När du lägger till ett nytt kort kan det hända att 1 kr reserveras på ditt kort. Det är en slags kontroll för att koppla kortet till Appen och du får tillbaka kronan efter några dagar. Alla kortutgivare använder inte den här metoden men ibland förekommer det.
  Tänk på att det kort du valt att koppla till St1 Appen ska vara öppet för köp via internet. Mobiltankning räknas som ”internetköp”. Du kan öppna och stänga kort för köp via internet på ett enkelt sätt via internetbanken och BankID på telefonen hos de flesta större banker.
 3. Välj pump i Appen och godkänn betalning
  När du är framme vid stationen (St1 Appen kan hjälpa dig hitta om du vill) så stannar du vid den pump du väljer att tanka på. Öppna St1 Appen och logga in med BankID. Finns det fler St1 stationer i närheten kan det bli en lista på 2-3 stationer att välja mellan. Välj den station du befinner dig på och tryck på ”tanka symbolen” till höger om stationsnamnet.
  Därefter väljer du pumpnummer och maxbelopp att tanka för. Det belopp du väljer kan i vissa fall reserveras på ditt kort.
  Tryck på den gula knappen längst ned i telefonen. Då kopplar du till vald vald pump. När kopplingen är klar blir pumpen i telefonen också gul och du har cirka två minuter på dig att starta din tankning.
  När köpet är gjort tas reserveringen bort och ersätts med den faktiska summa du tankat för. Oftast går det här blixtsnabbt men det beror på vilken kortutgivare du har.
 4. Tanka!
  Tanka från vald pump. Om du har valt ett maxbelopp att tanka för så stannar pumpen vid det uppnådda maxbeloppet. Eller när det är fullt i din tank. Summan du tankat för dras från ditt kort.
 5. All information sparas
  Några sekunder efter att du hängt tillbaka tankhandtaget får du en leveransnota (kvitto) till din mobil som du kan spara som bild i telefonens bildbank. Köpen finns också sparade i St1 Appen.
FuelPay trolleri

Välkommen till framtidens sätt att tanka

Istället för att betala tankningen med ditt kort öppnar du bara St1-Appen, väljer pump och godkänner betalning direkt appen. Sedan är det bara att tanka och åka. Kvittot och alla uppgifter om din tankning sparas i automatiskt så du har full koll. Säkert och smidigt, eller hur?

Vanliga frågor om FuelPay

Hur kommer jag igång med FuelPay så att jag kan betala mitt drivmedel på St1 direkt med mobilen?

Det första du behöver göra är att ladda ner St1-Appen och registrera dig. Därefter kan du välja att ansöka om St1 Mastercard eller lägga till ett valfritt bank- eller kreditkort I appen.

Kan jag lägga till vilket kort som helst för att tanka och betala med mobilen?

I dagsläget kan du lägga till valfritt bank- eller kreditkort.

Hur lägger jag till ett bank- eller kreditkort?

Börja med att klicka på ikonen "Min info" längst ner I appen. Längst upp till höger på denna sida hittar du en gul cirkel med ett vitt plustecken. Klicka på den symbolen och följ anvisningarna.

Kan jag lägga till mitt St1 Mastercard?

Absolut, det går jättebra.

Vilken smartphone krävs för att kunna använda St1 Appen och FuelPay?

Du kan använda både iPhone eller Android. För iPhone krävs iOS 11 (iPhone SE, iPhone 6 eller senare och Apple Watch) och för Android krävs operativsystemet Marshmallow 6.0 eller senare.

Hej, vill du ställa en fråga? Öppen chatt