Kom igång med FuelPay

Snabb, enkel och säker mobilbetalning på våra bensinstationer

Kort instruktionsfilm om Fuelpay

Se en kort film om hur du registrerar dig i St1-Appens funktion Fuelpay. När det är gjort kan du sedan enkelt och smidigt välja pump och betala med appen på St1- och Shellstationer i Sverige. St1 - Ett annorlunda sätt att tanka.

Kom igång med FuelPay och betala med mobilen

1. Ladda ner St1-Appen från App Store eller Google Play

Du behöver Mobilt BankID installerat på din telefon.

2. Lägg till ditt betalkort eller St1 Mastercard (ansök direkt i St1-Appen, 0:- årsavgift)

Du kan ha flera kort kopplade till St1-Appen. När du lägger till ett bank-/ kreditkort kan det hända att 1 kr reserveras på ditt kort. Det är en kontroll för att se att kortet är aktivt när det kopplas till appen. Den här kronan får du tillbaka inom några dagar.

Alla kortutgivare använder inte den här metoden men ibland förekommer det.

Tänk på att det kort du valt att koppla till St1-Appen ska vara öppet för köp via internet. Mobiltankning räknas som ”internetköp”. Du kan öppna och stänga kort för köp via internet på ett enkelt sätt via internetbanken och Mobilt BankID som ditt bank- eller kreditkort är kopplat till.

3. Välj pump i appen och godkänn betalning

När du är framme vid stationen så stannar du vid den pump du vill tanka på. Sitt gärna kvar i bilen och öppna St1-Appen och logga in med BankID. Därefter väljer du pumpen du står vid och maxbelopp att tanka för. Det belopp du väljer kan i vissa fall reserveras på ditt kort.

Tryck på den gulmarkerade knappen, längst ned i telefonen ”Bekräfta betalning”, för att kopplas till vald pump. När kopplingen är klar blir pumpen i telefonen gul och du har cirka två minuter på dig att starta din tankning.

När köpet är gjort tas reserveringen bort och ersätts med den faktiska summa du tankat för. Oftast går det här blixtsnabbt men det beror på vilken kortutgivare du har.

Det kort du använde senast ligger kvar som ”förvalt kort”. Vill du använda ett annat kort är det enkelt att byta direkt i appen.

Om det finns fler St1-stationer i närheten väljer du rätt station i listan som visas i appen och tryck på ”tanka-symbolen” till höger om stationsnamnet.

4. Tanka från vald pump!

Om du har valt ett maxbelopp att tanka för så stannar pumpen vid det beloppet. Eller när det är fullt i din tank. Summan du tankat för belastar kortet du kopplat till St1-Appen.

5. Kvitto och information sparas

Några sekunder efter att du hängt tillbaka tankhandtaget får du en leveransnota (kvitto) till din mobil som du kan spara som bild i telefonens bild-bank. Köpen (och kvittot) finns också sparade i St1-Appen som du enkelt kan titta på i efterhand.

Ladda ner St1-Appen och testa FuelPay du med. 
Det är enkelt och smidigt att betala sin tankning med mobilen.

Vanliga frågor om FuelPay

Hur kommer jag igång med FuelPay så att jag kan betala mitt drivmedel på St1 direkt med mobilen?

Det första du behöver göra är att ladda ner St1-Appen och registrera dig. Därefter kan du välja att ansöka om St1 Mastercard eller lägga till ett valfritt bank- eller kreditkort I appen.

Kan jag lägga till vilket kort som helst för att tanka och betala med mobilen?

I dagsläget kan du lägga till valfritt bank- eller kreditkort.

Hur lägger jag till ett bank- eller kreditkort?

Börja med att klicka på ikonen "Min info" längst ner I appen. Längst upp till höger på denna sida hittar du en gul cirkel med ett vitt plustecken. Klicka på den symbolen och följ anvisningarna.

Kan jag lägga till mitt St1 Mastercard?

Absolut, det går jättebra.

Vilken smartphone krävs för att kunna använda St1 Appen och FuelPay?

Du kan använda både iPhone eller Android. För iPhone krävs iOS 11 (iPhone SE, iPhone 6 eller senare och Apple Watch) och för Android krävs operativsystemet Marshmallow 6.0 eller senare.