Loading Master till St1 Refinery AB

Är du vår nya Loading Master?

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

Vi söker en ny medarbetare till vår Fartygsexpedition i Skarvikshamnen. Fartygsexpeditionen tillhör Varuförsörjningsavdelningen, en avdelning med ca 20 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team på sex personer, varav en teamleader, som hanterar allt rörande lastningar, lossningar och pumpningar till och från raffinaderiet.

Arbetet innefattar bland annat att gå ombord på samtliga fartyg som skall lasta och lossa till St1. I detta arbete ingår att skriva checklistor och lastningsplaner med fartygets befäl, räkna ut lastade/lossade volymer, ofta i samarbete med inspektörer, samt att skriva ut erforderliga dokument för påskrift av kapten.

Arbetet innebär även registrering av samtliga lastningar/lossningar i olika datasystem såsom lagersystem, skatteverkets EMCS-system, tullverkets system samt ytterligare uppföljningssystem.

Som Loading Master sköter du även tillsyn av St1´s kajer med utrustning.

Vi kan erbjuda dig ett intressant, spännande och ansvarsfullt arbete med många kontaktytor såväl internt som externt. Du kommer att ha kontakt med raffinaderiets produktionsplanering, oberoende inspektörer, fartygsmäklare, hamnpersonal, tradingbolag med flera.

Vem är du?

Du trivs med att ta mycket eget ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål. Att ta eget initiativ är en självklarhet.

Eftersom du kommer att ha ett stort kontaktnät både internt och externt är du bra på att kommunicera.

Ett strukturerat arbetssätt är viktigt för dig. Flexibilitet och att du trivs med varierande arbetsuppgifter är positiva egenskaper för jobbet. Du har en god analysförmåga.

Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i det dagliga arbetet.

Du har lägst gymnasiekompetens med tidigare arbetslivserfarenhet.

Vi ser att du uppfyller minst ett av nedanstående krav:

- ha erfarenhet av arbete som fartygsagent
- ha erfarenhet av arbete på tankfartyg
- ha arbetat som surveyor
- ha arbetat med oljetankers i Göteborgs Hamn eller annan hamn
- ha god processkännedom från raffinaderiearbete

För att lyckas i rollen har du goda kunskaper i Excel och Word, du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.


Visst ensamarbete sker var femte vecka då arbetstiden är 15:30 – 23:00 samt var femte helg då det ingår jourtjänstgöring i arbetet.

Vad kan St1 erbjuda dig?

  • Ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta
  • Ett utvecklande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera kommande spännande projekt
  • Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
  • Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård

 

Hur söker jag tjänsten?

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt om du är intresserad, dock senast 20 oktober 2018. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se. Märk ansökan "Loading Master". Välkommen med din ansökan!

För frågor om tjänsten, kontakta Kristian Jönsson, Teamleader Fartygsexpeditionen, via telefon 031-744 6340 eller Karin Jansson, tel. 031-744 6167.

För frågor av facklig karaktär, kontakta Svante Sjölander (Ledarna) eller Johan Andersson (Unionen). Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000. 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.