Ingenjör/specialist inom roterande utrustning

Ingenjör/specialist inom roterande utrustning

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen.
Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 200 anställda vid raffinaderiet.

St1 Refinery AB söker en teknisk Ingenjör med inriktning mot roterande utrustning

Brinner du för detaljer och roterande utrustning! Då har vi utmaningen för dig.

Då vår nuvarande specialist inom roterande utrustning går i pension söker vi nu en ingenjör med gedigen erfarenhet av roterande utrustning med tillhörande hjälpsystem. Vill du arbeta i en dynamisk miljö där du har verklig möjlighet att påverka? Läs mera om tjänsten!

Arbetsuppgifter:

I tjänsten som ingenjör/specialist inom roterande utrustning kommer du att ingå som tjänsteman i raffinaderiets konstruktionsavdelning. Konstruktionsavdelningen ingår organisatoriskt i raffinaderiets underhållsavdelning och ansvarar för framtagande av konstruktionsunderlag, genomföranden av investeringsprojekt samt utredningsarbeten i tekniska frågor.

Som teknisk ingenjör/specialist inom roterande kommer du att rapportera direkt till raffinaderiets konstruktionschef.

Tjänstens tyngdpunkt ligger i framtagande av tekniska specifikationer och konstruktioner samt utredningsarbeten för roterande utrustning så som pumpar, kompressorer, fläktar, omrörare etc. med tillhörande hjälpsystem.

Detta innebär exempelvis att:

 • Driva teknikutveckling som deltagare eller utfärdare i projekt samt som specialist vid inköp av utrustning och tjänster.
 • Framtagande av tekniska specifikationer och konstruktioner för roterande utrustning.
 • Genomföra förfrågningar samt inköp av utrustning.
 • Ge tekniskt stöd vid genomförande av inspektioner, reparationer och driftproblem.
 • Genomföra utredningar och grundorsaksanalyser vid problem samt bistå organisationen med nödvändigt specialiststöd vid genomförande av åtgärder.
 • Definiera/utveckla underhålls- och driftstrategier med tillförlitlighetsingenjörer och driftavdelning.
 • Utveckla nya och befintliga arbetsmetoder, instruktioner, interna standarder och långsiktiga strategier i samråd med tillförlitlighetsingenjörer och driftavdelning.
 • Genomföra inspektioner och följa utrustningen under dess livslängd.
 • Delta i revisionsstopp och underhållsarbeten som tekniskt stöd.

 

I rollen kommer du ha många kontaktytor med övriga avdelningar på raffinaderiet samt med externa leverantörer i en global miljö med korta beslutsvägar.

Vem är Du?

 • Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med gedigen erfarenhet om roterande utrustning, gärna med erfarenhet från petroleum/kemi industri.
 • Du har ett stort intresse för teknik och detaljer.
 • Som person är du analytiskt lagd och har lätt för att förstå samband.
 • Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål. Att ta eget initiativ är en självklarhet.
 • Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med raffinaderiets andra avdelningar är du utåtriktad och duktig på att bygga upp och underhålla relationer.
 • Du är bra på att kommunicera och du gillar att motivera andra.
 • Flexibilitet och att du trivs både med teoretiska och praktiska uppgifter är positiva egenskaper för jobbet.
 • Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i ditt arbete.
 • Arbetets art kräver att du talar svenska flytande och har bra kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.

 

Vi erbjuder bland annat:

En professionell och utvecklande miljö.

Mycket eget ansvar och utvecklingsmöjligheter.

Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet.

Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård.

St1 Refinery AB är en organisation med korta beslutsvägar där du som individ har stora möjligheter att påverka och utvecklas i en expansiv miljö.

Är du intresserad?

Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast. Du ansöker via jobb-goteborg@st1.se senast 31 augusti 2018. Märk din ansökan med Teknisk ingenjör. Observera att urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!

För frågor om tjänsten, kontakta Konstruktionschef Per-Ola Carlsson, 031-744 6005.

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Sarah Westas Björklund, HR Partner, på telefon 031-744 62 47.

För frågor av facklig karaktär, kontakta Jonas Strandberg (Sveriges Ingenjörer) eller Johan Andersson (Unionen). Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000

Varmt välkommen med din ansökan!