Ingenjör inom el och automation

Ingenjör inom el och automation med konstruktionsansvar till St1 Refinery AB

Kan ett energibolag vara miljökämpar?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut.

Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Är du ingenjör och arbetar idag inom någon processindustri och är redo för nästa utmaning? Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? Då har vi jobbet för dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som ingenjör inom el och automation så är ditt huvudsakliga ansvar konstruktion och projektledning av entreprenörer inom el och automationsområdet här på Raffinaderiet.

Arbetsuppgifter som ingår i arbetet:

 • Leda projekt inom elområdet
 • Bemanna projekt, inklusive upphandla externa entreprenörer
 • Budgetansvar 
 • Materialinköp
 • Dokumentation
 • Konstruktion
 • Teknisk utredning och underhållsrelaterade utredning i samråd med projektledning
 • Arbete med elsäkerhetsfrågor samt föreskrifter och preventivt arbete

Du kommer dessutom att ha ett ägarskap i de projekt du leder från start till mål, där kontroll, testning och igångkörning av nya och befintliga system ligger på dig. 

Vem är du?

Du är ingenjör med erfarenhet från industrin, gärna från processindustrin. Du har tidigare arbetat med projektledning samt konstruktionsarbete och har kunskap inom högspänningsområdet. Det är meriterande om du har allmän behörighet inom el.

På Raffinaderiet arbetar vi nära varandra i en platt organisation varför det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och har en öppen och positiv inställning. Du är lösningsorienterad och gillar att arbeta under eget ansvar. Vi värdesätter initiativförmåga och engagemang högt. I ditt arbete som ingenjör kommer du att samarbeta med vår underhållspersonal såväl som med andra personer inom företaget så det är viktigt att du talar svenska flytande och har bra kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.

Vi arbetar i ATEX-miljö. Fokus på tillförlitlighet är en självklarhet! För arbetet krävs att du har B-körkort då arbete utförs både inom och utom raffinaderiets område.

Vad kan vi erbjuda dig?

 • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt
 • Bonuslön 
 • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
 • Föräldrautfyllnad av lön
 • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m

Hur söker jag tjänsten?

Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR manager, Sarah Westas Björklund via mail: sarah.westas-bjorklund@st1.se

 

St1 är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors. 

St1 Refinery AB (fd Shell Raffinaderi AB) är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 200 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Fjärrvärmen används till uppvärmning av 70,000 bostäder, vart fjärde hushåll i Göteborg, vilket möjliggörs av världens största anläggning för återvinning av avfallsvärme. Som arbetsgivare erbjuder vi bland annat bonuslön, utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter samt företagshälsovård. 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.