Supply Chain Manager till St1 Refinery AB

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin. St1 Refinery AB är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

Vår Etanolproduktionsanläggning (Etanolix®) är integrerad i vårt raffinaderi och producerar en så kallad andra generationens etanol avsedd att användas som inblandning i fordonsbränsle för att minska klimatpåverkan. Råvaran kommer från livsmedelsindustrin och består av restråvaror såsom bröd, bullar, godis och kex. Biprodukten, som kallas "drank", används som djurfoder eller för produktion av biogas. Läs mer om vår närproducerade Etanol på www.st1.se/etanol

Vi söker nu en Supply Chain Manager för att arbeta med råvaruförsörjning och logistik till vår etanolproduktionsenhet på raffinaderiet i Göteborg. En spännande möjlighet för dig som brinner för att jobba med logistiklösning och varuförsörjning med främsta målsättning att optimera produktflödet i en dynamisk miljö!

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ansvara för att hitta och utvärdera nya lämpliga satsningsmaterial till vår Etanolixanläggning ur ett ekonomiskt, hållbarhetsmässigt och tekniskt perspektiv. Du kommer att jobba i nära samarbete med bland annat processingenjörer och produktionstekniker.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. att:

  • Identifiera potentiella satsningsmaterial för Etanolixanläggningen
  • Självständigt ansvara för förhandling med leverantörer av råvara samt upprättande av kontrakt
  • Hitta nya affärsmöjligheter för biprodukter från anläggningen
  • Upprätta logistiklösningar för transport och hantering av råvara samt biprodukter
  • Resultat-och budgetuppföljning för Etanolixanläggningen
  • Resor inom främst Sverige är en del av tjänsten

Vem är du?

För att lyckas i detta jobb har du ett intresse och erfarenhet av att utveckla hållbara affärsmodeller. Du har troligen en bakgrund inom livsmedelsindustrin, återvinningsindustrin eller detaljhandeln. Kunskap om livsmedelsindustrin och/eller kunskap om leverantörskedjan för livsmedelsavfall är meriterande.

Du är en kommersiellt och säljfokuserad person med välutvecklade kommunikations- och förhandlingsfärdigheter. Du är prestigelös och har utbildning inom logistik eller ekonomi eller i arbetslivet motsvarande förvärvad kunskap.

Då du kommer att ha mycket kontakt med andra personer såväl inom företaget som utanför är det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska både i tal som skrift. Goda IT-färdigheter är ett krav.

Vad kan St1 erbjuda dig?

  • Ett utmanande jobb i ett inspirerande företag

  • Bonuslön

  • Subventionerad lunch, företagshälsovård och träningsmöjligheter

(Raffinaderiet har kollektivavtal inom IKEM/Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen).

Hur söker jag tjänsten?

Sista ansökningsdag är den 15 januari 2018. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se. Märk ansökan "Supply Chain Manager". Varmt välkommen med din ansökan!

För frågor om tjänsten, kontakta Karin Jansson, Supply Manager, via telefon 031-744 6000 (vxl).

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Maria Ahlström, HR Partner, via e-post maria.ahlstrom@st1.se eller via telefon 031-744 6247.

För frågor av facklig karaktär, kontakta Mikael Noring (Sveriges Ingenjörer) eller Johan Andersson (Unionen). Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.