Processingenjör med driv till St1 Refinery AB

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

Processingengör med driv till St1 Refinery AB

Är du processingenjör och vill arbeta med processoptimering och utveckling i ett ledande energiföretag i Göteborg? Då har vi utmaningen för dig!

Arbetsbeskrivning

Du kommer att tillhöra vår processtekniska avdelning, som är ett team av processingenjörer som ger service och teknisk rådgivning till övriga funktioner på raffinaderiet.

Som en i gruppen kommer du att ha nära samarbete med planerings-, drift,- och underhållspersonalen för att optimera driften av anläggningarna. Du kommer även att arbeta med projektavdelningen för att utveckla och genomföra projekt med målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på våra anläggningar. Processingenjörsgruppen ansvarar även för mätning och beräkningar inom ramen för miljölagstiftningen, samt utvecklar och optimerar applikationer för avancerad processkontroll av anläggningarna. Utbildning av personal i processtekniska frågor är också en del av arbetet.

Vem är du?

Du är civilingenjör med inriktning kemi, kemifysik eller motsvarande. Har du tidigare erfarenheter från processindustrin är det meriterande. Du tycker om problemlösning och har bra analytisk förmåga samt trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete till uppsatta mål.

Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med alla avdelningar på raffinaderiet är du bra på att kommunicera. Du gillar att motivera andra, och att ta eget initiativ är en självklarhet. Flexibilitet och att du trivs både med teoretiska och praktiska uppgifter är positiva egenskaper för jobbet. Du har en vilja växa i takt med att du både utvecklar och förbättrar företagets teknik och processverksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv.

Då du kommer att ha mycket kontakt med andra personer såväl inom företaget som utanför är det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska både i tal som skrift. Genom att arbeta som processingenjör på St1 Refinery får du möjlighet att se stora delar av företagets verksamhet, lära dig processindustrin och att utvecklas inom företaget. 

Vad kan St1 erbjuda dig?

  • Ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta
  • Ett utvecklande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera kommande spännande projekt
  • Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
  • Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård

(Raffinaderiet har kollektivavtal inom IKEM/Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen).

Hur söker jag tjänsten?

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt om du är intresserad, dock senast 5 januari 2018. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se. Märk ansökan "Processingenjör". Välkommen med din ansökan!

För frågor om tjänsten, kontakta Karin Lundqvist, Processteknisk chef, via telefon 031-744 6000.

För frågor av facklig karaktär, kontakta Mikael Noring (Sveriges Ingenjörer) eller Johan Andersson (Unionen). Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.