Processsäkerhetsingenjör till St1 Refinery AB

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

Är du vår nya Processäkerhetsingenjör?

Brinner du för att jobba med processäkerhet med främsta målsättning att förbättra säkerhet och tillförlitlighet i en dynamisk miljö? Då har vi en stimulerande utmaning för dig!

Arbetsbeskrivning

Det huvudsakliga ansvaret som Processäkerhetsingenjör är arbete med processäkerhets- och riskrelaterade frågeställningar som rör våra anläggningar.

Arbetet är placerat på raffinaderiets HSM avdelning/Processtekniska avdelning som tillhör raffinaderiets tekniska organisation. Inom tekniska avdelningen finns specialister inom områden som miljö, processteknik, arbetsmiljö, skydd och säkerhet m.m.

Du kommer att arbeta både med självständiga uppdrag, men också samarbeta med produktion, underhåll och andra avdelningar inom raffinaderiet. Du kommer även att utveckla och driva processäkerhetsarbete i samarbete med raffinaderiets organisation.

Viktiga arbetsuppgifter

  • Följa utveckling och lagstiftning inom området och se till att vi ligger i framkant på för oss relevanta områden
  • Genomföra riskanalyser
  • Uppföljning av åtgärder
  • Incidentutredningar
  • Driva och delta i projekt

Vem är du?

Du har en civilingenjörsexamen inom kemiteknik, brand/risk eller annan relevant inriktning. Du får gärna ha arbetat inom processindustrin tidigare, men även nyexaminerade är välkomna att söka.
Kunskap om olika metoder för processriskanalys är meriterande liksom erfarenhet att på ett systematiskt sätt arbeta med att reducera processrisker inom liknande verksamhet.

Då du har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar inom raffinaderiet har du god förmåga att uttryckta dig tydligt och väl på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Du är en person med stor drivkraft och van att dela med dig av dina kunskaper. Du har god förmåga att lyfta blicken och se helheten, samt har förmåga att dra upp riktlinjer. Du har ett genuint intresse för processäkerhet och känner dig hemma i produktionsmiljö. Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål.  Att ta eget initiativ är en självklarhet. 

Vad kan St1 erbjuda dig?

  • Ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och möjlighet att utvecklas inom företaget.
  • Deltagande i externa nätverk
  • En bransch som är under stor förändring med flera utmanande projekt som pågår och planeras
  • Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
  • Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård

Hur söker jag tjänsten?

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt om du är intresserad, dock senast 5 januari 2018. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se. Märk ansökan "Processäkerhetsingenjör". Välkommen med din ansökan!

För frågor om tjänsten, kontakta Eva Bergström, HSM-chef eller Karin Lundqvist, Processteknisk chef. Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000

För frågor av facklig karaktär, kontakta Mikael Noring (Sveriges Ingenjörer) eller Johan Andersson (Unionen). Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.