EL/Automationsingenjör med konstruktionsansvar till
St1 Refinery AB

St1 är ett ledande energiföretag inom petroleumbranschen som producerar och säljer drivmedel till privatpersoner och företag, flyg och sjöfart. Företagets vision är att utveckla och kommersialisera nya, fossilfria bränslen. Raffinaderiet på Hisingen tillverkar gasol, flygfotogen, bensin samt diesel och eldningsoljor med låg svavelhalt. Anläggningen är i drift 24 timmar per dygn, 365 dagar per år. Nära en tredjedel av den värme som tillförs produktionsanläggningarna återvinns och leds till Göteborgs fjärrvärmenät. Alla producerade kvaliteter uppfyller ställda miljökrav.

Vi utför ett aktivt miljöarbete och är certifierade enligt EMAS och ISO 14001. Hög säkerhet och effektiv användning av resurser har en direkt påverkan på vårt resultat och på vår miljö och är högt prioriterade inom St1.

Arbetsbeskrivning

EL/Automationsingenjören huvudsakliga ansvar är konstruktion, dokumentation och projektledning av entreprenörer inom el/automationsområdet. 

Arbetsuppgifter som ingår i arbetet

 • Projektledare inom elområdet där nya projekt samt underhållsprojekt ingår
 • Konstruktion och framtagning av behovet av eventuella externa discipliner
 • Materialinköp
 • Arbetsgenomgång med entreprenörer och arbetsledning under arbetets utförande
 • Kontroll, testning och igångkörning av nya och befintliga system
 • Planering av schakter/locklyftningar/bilningar etc. tillsammans med projektledning
 • Dokumentation
 • Kostnadsberäkning och kostnadsuppföljning tillsammans med projektledning
 • Teknisk utredning i samråd med projektledning samt underhållsrelaterade utredningar
 • Arbete med elsäkerhetsfrågor samt föreskrifter och preventivt arbete

Vem är du?

Du är ingenjör med erfarenhet från industrin, gärna från processindustrin. Du har tidigare arbetat med projektledning samt konstruktionsarbete och har kunskap inom högspänningsområdet.

Vi arbetar nära varandra i en platt organisation varför det är viktigt att du har du lätt för att samarbeta, en öppen och positiv inställning samt kan arbeta under tidspress. Då arbetet till stor del utförs självständigt gillar du att arbeta under eget ansvar. Vi värdesätter initiativförmåga och engagemang högt.

I ditt arbete som ingenjör kommer du att samarbeta med vår underhållspersonal såväl som med andra personer inom företaget så det är viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig obehindrat på svenska, i såväl tal och skrift.

Vi arbetar i ATEX-miljö. Fokus på tillförlitlighet är en självklarhet.

Vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) så vi ser också att du är en ansvarsfull person som alltid strävar efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö.

För arbetet krävs att du har B-körkort då arbete utförs både inom och utom raffinaderiets område.

Vad kan St1 erbjuda dig?

 • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera kommande spännande projekt

 • Bonuslön

 • Träningsmöjligheter och subventionerad företagshälsovård

Hur söker jag tjänsten?

Välkommen att söka arbetet via e-post till jobb-goteborg@st1.se. Märk ansökan "EL/Automationsingenjör". Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt, dock senast den 15 mars 2018.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per Åkeflo, El & Instrumentchef, via raffinaderiets växel, 031-744 6000.

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Maria Ahlström, HR Partner, på telefonnummer 031-744 6247.

St1 Refinery har kollektivavtal.

 

Fackliga kontaktpersoner:

 • Unionen: Johan Andersson, nås via vxl. 031 744 6000
 • Sveriges Ingenjörer: Mikael Noring, nås via vxl. 031 744 6000

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.