Engagerad areainspektör sökes till St1 Refinery AB

Engagerad areainspektör sökes till St1 Refinery AB

Vi söker en engagerad areainspektör som vill ta en ansvarstagande roll i ett ledande energiföretag.

St1 är ett ledande energiföretag inom petroleumbranschen som producerar och säljer drivmedel till privatpersoner och företag, flyg och sjöfart. Företagets vision är att utveckla och kommersialisera nya, fossilfria bränslen. Raffinaderiet på Hisingen tillverkar gasol, flygfotogen, bensin samt diesel och eldningsoljor med låg svavelhalt. Alla producerade kvaliteter uppfyller ställda miljökrav. Anläggningen är i drift 24 timmar per dygn, 365 dagar per år. Nära en tredjedel av den värme som tillförs produktionsanläggningarna återvinns och leds till Göteborgs fjärrvärmenät.

Vi utför ett aktivt miljöarbete och är certifierade enligt EMAS och ISO 14001. Hög säkerhet och effektiv användning av resurser har en direkt påverkan på vårt resultat och på vår miljö och är högt prioriterade inom St1.

Arbetsuppgifter

Som en av fyra areainspektörer ingår du i raffinaderiets inspektionsavdelning och du rapporterar till raffinaderiets inspektionschef.

Som inspektör skall du tillse att raffinaderiets tryckbärande utrustning är i tillfredsställande skick i enlighet med säkerhetsbestämmelser uppsatta av myndigheter och företaget. Tryckbärande utrustningen omfattar bland annat tryckkärl, ugnar/pannor, värmeväxlare, cisterner, säkerhetsventiler samt rörsystem. Bredvid basuppgiften är även rådgivning vid reparationsarbete, inspektion av icke tryckbärande utrustning (civil) samt medverkan i olika projekt en del av din vardag.

Du kommer att få ett eget ansvarsområde där du som inspektör planerar, utför och analyserar resultaten av provning, inspektioner och egenkontroll. Det är viktigt att du är intresserad, engagerad och drivande även i uppföljningsarbetet. Inom ramen för ditt ansvarsområde kommer du även att planera och samordna arbeten som utförs av extern besiktnings- och provningspersonal.

Till din hjälp har du kunniga, erfarna kollegor samt tillgång till relevant litteratur och dokumentation. Du kommer även ha stor hjälp av kompetensen och samarbetet med de andra avdelningarna inom raffinaderiet.

Tjänsten är på heltid och dagtid med tillträde så snart som möjligt. 

Vem är Du?

Du har relevant utbildning från teknisk högskola eller är gymnasieingenjör med yrkeserfarenhet. Tidigare erfarenheter från raffinaderi, annan processindustri eller kraft/värmeverk samt goda kunskaper om tryckkärlsdirektiv, andra relevanta föreskrifter och standarder är meriterande. Du har god kännedom inom områden såsom materialfrågor, oförstörande provning, hållfasthetslära, tillverkningskontroll, svetsning, korrosion och nedbrytningsmekanismer.

Du arbetar självständig, är en noggrann och kvalitetsmedveten person med stor integritet och ett intresse för teknik. Du är engagerad i ditt arbete och slutför det du börjat med. Vidare är du utåtriktad och kommunikativ orädd för trånga utrymmen och höga höjder. Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete ser vi också att du är en ansvarsfull person med stor förståelse för detta i det dagliga arbetet.

Då du har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar och aktörer inom raffinaderiet krävs goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi erbjuder

·         En professionell och utvecklande miljö

·         Mycket eget ansvar

·         Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet

·         Träningsmöjligheter och företagshälsovård

Hur söker jag tjänsten?

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt om du är intresserad, dock senast den 2 september 2018. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se

Märk ansökan ”Inspektör”. För frågor om arbetet är du välkommen att kontakta Inspektionschef Simon Niederhauser, telefon 031-744 62 52.

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Sarah Westas Björklund, telefon 031-744 62 47.

För frågor av facklig karaktär:

·         Mikael Noring, Sveriges Ingenjörer, 031-744 6000 (vxl.)

·         Johan Andersson, Unionen, 031-744 6000 (vxl.)

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.