Instrumenttekniker sökes till St1 Refinery AB

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 200 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

Arbetsuppgifter

Som Instrumenttekniker hos oss kommer du att ingå i ett sammansvetsat team beståendes av Instrumenttekniker, Elektriker och Styrsystemingenjörer. Här möts du av ett varierande och självständigt arbete som bland annat inkluderar felsökning, reparation och underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt på våra datorbaserade instrumentsystem. Även nymontage av instrumentutrustning förekommer. Preventivt underhåll blir också en allt större del av vårt dagliga arbete. När erforderlig raffinaderikompetens är uppnådd ingår beredskap i tjänsten.

Vem är du?                                   

Vi vill att du har utbildning inom elektronik, styr-och reglerteknik eller automation. Några års erfarenhet från processindustri är önskvärt. Kännedom om Honeywells reglersystem (Experion) Emerson, Siemens PLC system eller motsvarande system är meriterande. God kännedom om Micorsoft-office produkter är önskvärt eftersom dator är ett viktigt redskap i vårt arbete.

Då arbetet präglas av teamarbete förutsätter vi att du har ordningssinne, god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl på svenska. Du behöver också ett visst mått av nyfikenhet och fantasi för att kunna lösa problem. Du kommer att arbeta inom ett område där en ständig förändring sker. Att arbeta inom processindustrin ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och därför ser vi också att du är en ansvarsfull person som alltid strävar efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö.

Eftersom visst arbete sker utanför raffinaderiets omedelbara närhet krävs att du har körkort.

Vi erbjuder

  • Ett omväxlande och utvecklande arbete
  • Bonuslön
  • Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård

St1 Refinery AB har kollektivavtal med IF Metall.

Intresserad?

Sista ansökningsdag är den 30 april 2017 men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se. Märk ansökan Instrumenttekniker. Välkommen med din ansökan!

Vill du ha ytterligare information om arbetet är du välkommen att kontakta Per Åkeflo, El-och Instrumentchef på telefonnummer 031-744 6536. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Maria Ahlström, HR Partner, på telefonnummer 031-744 6247.

För frågor av facklig karaktär är du välkommen att kontakta Lennart Andersson, IF Metall, på telefonnummer 031-744 6000 (växel).

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.