Driven Projektingenjör sökes till St1 Refinery AB

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 200 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

Är du vår nya Projektingenjör?

Brinner du för att jobba med konstruktion och driva spännande projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet i en dynamisk miljö?
Då har vi utmaningen för dig!

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra projektavdelningen, ett team av projektingenjörer och konstruktörer, som i huvudsak genomför projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på våra anläggningar.

Som projektingenjör kommer du att jobba med konstruktion och att driva projekt i nära samarbete med dina kollegor på avdelningen och med andra avdelningar inom raffinaderiet. Du ansvarar för att, tillsammans med projektchefen, säkerställa att projekten är lönsamma, levereras i tid och håller god kvalitet.

I arbetet som projektingenjör ingår även löpande uppgifter såsom inköp av objekt (t.ex. kärl, värmeväxlare och annan tryckbärande utrustning).
Planering, kostnadsuppskattningar, upphandling och genomförande av utförandefasen tillsammans med vår underhållsavdelning eller inhyrda entreprenörer ingår i arbetet, likväl som uppföljning av utförda jobb inklusive slutlig kostnadsuppföljning.

Du rapporterar till raffinaderiets Projekt- och konstruktionschef.

Vi kan erbjuda dig ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och möjlighet att utvecklas inom företaget.

Vem är Du?

Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med gedigen erfarenhet som projektingenjör inom processindustrin, gärna med erfarenhet inom underhåll.

Du har bra kunskaper inom konstruktion och har kunskaper om konstruktion av tryckbärande kärl.

Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål.  Att ta eget initiativ är en självklarhet.

Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med raffinaderiets andra avdelningar är du utåtriktad och duktig på att bygga upp och underhålla relationer. Du är bra på att kommunicera och du gillar att motivera andra.

Flexibilitet och att du trivs både med teoretiska och praktiska uppgifter är positiva egenskaper för jobbet.

Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i projektarbetet.

Arbetets art kräver att du talar svenska flytande och har bra kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.

Vi erbjuder
- En professionell och utvecklande miljö
- Mycket eget ansvar
- Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
- Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård

Är Du intresserad? 

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt om du är intresserad, dock senast 15 mars 2017. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se.  Märk ansökan Projektingenjör. Välkommen med din ansökan!

För frågor om rekryteringsprocessen och tjänsten, kontakta Maria Ahlström, HR Partner, via e-post maria.ahlstrom@st1.se eller via telefon 031-744 6247.

För frågor av facklig karaktär, kontakta Cecilia Thelin (Sveriges Ingenjörer) eller Johan Andersson (Unionen). Båda nås via raffinaderiets växel, 031-744 6000.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.